Æg hos de røde kardinaler.

Ja så blev det også forår hos mig, det er mit første forår som fugleholder af frugt og insektæderer.

Der 1 stk. voliere med 1.1 rød kardinal, 2.2 skæg mejser og 1.1 solfugl,

 i voliere nr. 2 er der et par sortstrubet kardinal.

De røde kardinaler har indtil vidrer 2 æg og det ene par skæg mejser har 1 æg, det andet skæg mejsepar har lavet rede og

set pare, solfuglene blev sat i volieren for 14 dage siden, men hannen synger og hunnen kalder tolmodigt.

De sortstrubet kardinaler viser interesse for en gammel åben hjemmelave kanarierede.

Begge voliere er 2.75 m. høje og på 15 og 10 m3. og plantet til med thuja, rododendron, bambus , bøgeplanter og div. vedbendt/klatreplanter.

Jeg fodre fuglene med pinkies-voksmøl-myrepubber og levende melorm, der udover får de et mix af tovu, claus, orlux opmadning og orlux insekt, samt lidt ukrudtsblanding, solsikke ,afskallede jordnødder og frugt.

Mvh. Mads.

7 tanker om “Æg hos de røde kardinaler.”

  1. Hej

    Og velkommen til. De lyder da bare som om sæsonen er startet rigtig fint op hos dig. Bliver spændende at følge med i om det også bliver til unger (krydser fingre).
    Det ser i hvert fald ud som om foderplanen er i orden! Det eneste jeg kunne blive lidt bange for er det høje indhold af fedt i jordnødder og solsikker men det er jo nok alligevel ikke det de tager mest af, så det spiller nok ikke den store rolle..

    /Dennis

  2. Tak for velkomsten, det vil jeg give dig ret i Dennis, det er nok en god ide at
    fjene solsikke og jordnødder, og så tilbyde det igen til efteråret.

    Er der nogen herinde der ligger inde med noget materiale omkring de sortstrubet
    kardinaler, har søgt på alverdens udenlandske/danske hjemmesider uden held.

    Mvh. Mads.

  3. Jeg har desværre ikke så meget erfaring med de sortstrubede kardinaler, men ved tilfældigvis at et par stykker af de aktive bloggere her på siden holder dem, så mon ikke der er kommer lidt guldkorn fra de herrer.
    Har du forresten prøvet at søge lidt på dens tidligere navn Kappekardinal (Hollandsk: Mantelkardinal), eller hvis det heller ikke giver nogen hits så måske dens videnskabelige navn Paroaria capitata.

    /Dennis

  4. Tak for hintet, men har prøvet det hele uden held, har kun fundet ud af at den lever i sydamerika på sletter/tørrer områder, det er også mere fordi jeg har fået fortalt, at de skulle værer agresive over for andre fugle, så hvis der er nogen her på blogget der kan bekræfte afkræfte ville det værer super.
    Ellers er det nogle super lækre fugle, de har en fineste sang er ellers meget nysgerrige
    man kan intet foretage sig i fuglehuset uden de lige flyver ind og tjekker hvad man går og laver.

    Mvh. Mads.

  5. Hej Mads
    Har både holdt den sortstrubede og brunstrubede – de har dog ikke ynglet, men jeg oplevede ingen form for aggressivitet fra dem på noget tidspunkt. De har gået med sangtimalier og diademtimalier hos mig.
    /Esben

  6. Hej Mads
    jeg har sortstrubet kardinal, og har haft dem i flere år. Har også haft unger.
    jeg har også oplevet at de godt kan være lidt hårde ved de andre, men hvilken kan jeg ikke fortælle, skifter lidt hver år.
    men jeg har i år 2 par, som begge bygger på livet løs. De bygger begge åben rede lig solfuglen, men meget højt.
    Jeg har dog for mange år siden haft kardinalen til at bygge i toppen af en busk og jernspurv til at bygge i bunden af samme busk, begge fik unger på pind, på samme tid.
    Men som sagt så går par nr. 1 sammen med et par solfugle i et bur på ca 15 m2 beplantet.
    par nr. 2 går sammen med rødstjert, japansk hvidbuet solsort og en enkelt rosenfinke, alle bygger eller ruger, og her er der ingen problemer. Men solsorten bygger helt oppe under tråden, rødstjerten bygger i en undulatkasse, og kardinalen bygger højt oppe i en busk.
    foder: tropeblanding, melorme, droner, frugtpate, T16, frugt.
    mvh
    pel

  7. Tak for de gode råd, så er det vist et par sangtimaler der står på ønskelisten til at gå sammen med de sortstrubet, deres voliere står for, med en udbygning på 3×4 og 2.75 i højden, volieren bliver bygget ud over mit rododendronbed,så de får god plads at boltre sig på.

    Mvh. Mads.

Skriv et svar