Årets første æg hos Rødkindet pragttimalie

Foråret har kigget frem i nogle uger nu, og fuglene har da også kvitteret med god redebygning, men der var den også stoppet i en tid.

Men i dag var de rødkindede ekstra larmende og det er som regel et godt tegn, og et hurtigt kig afslørede 2 æg, så det er en fin start – håber på mindst 3 æg.

Reden er desværre ikke under tag, men jeg skal vist have lavet en interimistisk løsning, så den er sikret mod de værste regnskyl, når ungerne er lige ved at flyve fra reden.

Parret er nye på matriklen, idet vi har rykket lidt rundt på parrene i gruppen, da mit gamle par ikke havde lavet noget i 2-3 år. Det lader til at være en god idé, som måske skulle bruges noget mere rundt omkring, hvor fine ynglepar sidder uden at komme i gang med yngleforsøg. Volieren er 7×2 meter og parret går alene i volieren, der er pænt beplantet, dog ikke for tæt.

Sangtimalier og cubafinker har også bygget reder, men der afventer jeg stadig de første æg. Årets nyhed – Rød kronfinke – har kun lige lært at flyve ind og ud, så der skal jeg nok ikke vente noget konkret foreløbigt.

/Esben

 

12 tanker om “Årets første æg hos Rødkindet pragttimalie”

 1. Kort efter lå der to æg på jorden …

  Men et tjek for nogle dage siden afslørede hele 3 æg i samme rede, så de prøvede hurtigt igen. Ingen ide om hvorfor de tømte reden første gang…

 2. Men desværre ubefrugtede …
  De har ruget fint indtil nu, men tjek i dag viste 1 æg – om det så er et gammelt eller et nyt må tiden vise. De må selv klare den del.

 3. Det er desværre ikke første gang at det par laver det nummer. Sidste år var de også dårlige til at befrugte. Til gengæld er hun hurtig til at ligge nye æg (måske for hurtig). Mit gæt, baseret på erfaringer sidste år, er at det æg der ligger i reden er et nyt æg, og at hun ligger minimum et mere.

  /Dennis

 4. Du gættede rigtigt Dennis, et tjek nogle dage senere viste 3 varme æg i reden.

  Så nu bliver det bare spændende om der er noget i æggene denne gang … De ruger stadig pænt.

 5. I dag to kolde æg og en ny rede – faktisk et bedre sted ret tæt på den gamle. Det er nemlig under tag denne gang, så det passer fint.

  Fjernede de gamle æg fra den gamle rede – nu må man vel bare håbe at der kommer noget i det næste kuld æg, når de nu har en lidt længere pause end de plejer.

 6. Spændende om det så bliver denne gang de tager sig sammen, og leverer lidt afkom. Ellers kan det da godt være at vi er nød til at omparre dem. Har en han på hånden hvis det er.

 7. Ok. Jeg prøver lige at sætte gang i noget. Den ene han jeg havde i tankerne har fået en hun, men der burde være en ekstra et andet sted.

  /Dennis

 8. De har nu skiftet tilbage til den første rede og lagt 3 æg igen. Tog 3 fine æg fra den anden rede, som de ikke havde ryddet.
  Hannen synger stadig pænt morgen og aften.
  Altid noget at andre har haft mere succes med dem end mig i år…

 9. Underlige fugle..!
  Håber det lykkedes her til sidst. Jeg er kun bekendt med 2 unger på pind, og måske nogle i Aarhus, men der er jeg ikke helt sikker på hvordan det er forløbet.
  Til gengæld er der en ekstra han, så vi kan ruske lidt op i det her par, hvis det viser sig at de ikke befrugter æggene.

  /DJ

Skriv et svar