Formål og målet for birdz.dk

Hvis blot nogle få opdrættere mere så virkeligheden i øjene og valgte at arbejde for at ændre de dystre udsigter for fremtidens frugt- og insektæder opdræt, så vil mit mål være opfyldt.

Rød kardinalHvis alle blot opdrætter og spreder deres unger efter hvor pengene er, så går der ikke lang tid, før vi har meget få arter at arbejde med. Samarbejder vi derimod om de få arter vi stadig kan nå at redde, så har vi mulighed for at vende udviklingen.

Men det kræver kun ét dårligt led i en kæde, før den springer, så det kræver tillid at samarbejde om fugle uden at det er pengene der styrer det. Derfor er det vigtigt, at vi som opdrættere er pålidelige og handler moralsk forsvarligt. Ellers kan man ikke være med og ikke modtage unger eller nye fugle.

Det kræver også at man tilsidesætter ens lyster til fordel for fuglenes,  således at volieren beplantes efter deres ønsker og ikke efter din udsigt. At ynglefugle får deres egen voliere, så de har optimale muligheder for at koncentere sig om deres opdræt. De tider, hvor man blot samlede på fugle og håbede på at et par eller to ville yngle er forbi. Ynglefugle skal have plads og ro. Så kan man have en blandingsvoliere med alle de unger man nu får fordi man har tyndet ud i volieren.

Så lad os nu tage vores hobby seriøst, og lade være med at skalte og valte med vores ynglefugle.

Opskrift på opdræt

Det er brugerne selv, der skal være med til at udvikle denne blog, så det bliver et værdifuldt redskab til gavn for alle.

Der er ikke fokus på lange opdrætsartikler med datoer og alle detajler. Derimod ser vi helst en kort opskrift på dit opdræt. Kort og godt, hvad gjorde du for at der kom unger! Lidt info om volierestørrelse er naturligvis også relevant.

Menuen i venstre side er under udvidelse – mangler en af de fugle du arbejder med, så skriv din korte opskrift, så kan andre måske supplere med deres korte opskrift. Med sådanne små indlæg vil der efterhånden komme en god mængde relevante oplysninger til gavn for videre avl. Husk at du også kan kommentere på de faste informationer, hvis du har tilføjelser eller rettelser.

Så det er bare om at komme til tastaturet! Husk at angive navn, så de andre brugere ved hvem de skriver med!

Men er du nyoprettet, kan du ikke skrive andet end kommentarer. Kontakt admin på esben(a)birdz.dk, hvis du gerne vil have adgang til at skrive indlæg også.

Skriv et svar