Pragtimalierne forsøger igen

En måned gammel rødkindet pragttimalie

Så var der en god grund til at jeg hørte hannens fine fløjten. Han har faktisk sunget meget hver eneste dag, siden at jeg opdagede, at parret i stedet for at bygge en ny rede, havde taget en opsat og fastsnurret kanarierede i brug og lagt et enkelt æg. Dette skete den 8. juli.

De har kun lagt få trevler og blade i reden, hvilket sådanset er fint, for så er der mindre risiko for at æg og unger falder ud igen.

Nu er det så bare at håbe på at ægget er befrugtet. Det har tidligere været et problem med dette par efter det første kuld.

Billedet er af den første unge der stadig går og hygger sig i volieren ved siden af de gamle.

6 tanker om “Pragtimalierne forsøger igen”

 1. Desværre ingen unger i denne omgang!

  Efter at have ladt fuglene ruge i over 15 dage, fjernede jeg ægget i dag, og det viste sig ganske som frygtet, at være ubefrugtet.

  Sæsonen er ikke ovre endnu, men jeg tvivler alligevel på at de skulle få befrugtede æg i år igen.

  Det er nok farligt at have forventninger om unger før næste forår, men man kan jo altid håbe. De bliver ihvertfald fodret godt i en månedstid endnu.
  EE

 2. Efter netop at have overværet hannens ivrige forsøg på at bejle til hunnen med strå i næbbet, er jeg optimist omkring et sidste yngleforsøg i år. Så jeg må op på dupperne med fodringen, så de lægger nogle befrugtede æg.

  De har valgt at bygge videre på den simple rede i den opsatte kanarierede. Så den skulle heller ikke vælte denne gang.

 3. Igang igen!

  Denne gang med 2 æg – så jeg krydser endnu engang fingre for at de er befrugtede. De blev lagt få dage efter bejleriet, så der er en lille uge endnu, før der sker noget.

 4. Det hjælper at krydse fingre!

  En lille hurtigt kontrol afslørede her til morgen, en unge, samt endnu en der var ved at bryde ud af ægget. Så hvis bare alt kører som det skal, så er der gode muligheder for at få et endnu bedre resulat i år.

  Jeg er godt nok ved at løbe tør for microorm, men der er stadig voksmøl, og så har jeg lidt frosne maddiker liggende, hvis det skulle gå helt galt.

  Men jeg satser på at det går godt!

 5. Træerne vokser desværre ikke ind i himlen…

  Ihvertfald ikke denne gang. Den sidste unge var ikke i reden, et par dage senere. Det kan være at den aldrig kom rigtig ud, men der er dog stadig en frisk unge. Nye forsyninger foder ankommer i morgen, så mon ikke det går alligevel.

 6. Ungen klarede den og er nu cirka en måned gammel. Forældrefuglene er tydeligvis gået i vinterdvale – selv hannens sang høres sjældent nu.

  Denne sidste unge har tydeligere tegninger og er mere klar i farverne, så det kan være at jeg er heldig og har fået min først han-unge. Den første unge lignede og er blevet testet til at være en hun.

  Så det blev alt i alt en tilfredsstillende sæson.

Skriv et svar