Rødhalet skadedrossel – Garrulax milnei

1,1 Rødhalet skadedrossel. I 2009 har de haft mindst 10 æg. De bygger rede igen og igen, men lægger dem i en plastbakke, som man købe frugt i. Der lægges gerne 2-3 æg og de ruger mellem 1- 10 dage og så smides æggene ud, og efter ca. 14 dage, startes forfra. Jeg har prøvet med gl. solsortrede, og selv flettet noget halmstrå sammen men det hele skilles af, så jeg ved ikke rigtig, hvad der går galt.

Håber at nogle kan hjælpe?

3 tanker om “Rødhalet skadedrossel – Garrulax milnei”

  1. Hej Jan!
    Det lyder lidt mærkeligt med dine fugle. Men jeg vil da lige forsøge med et par forslag.

    For det første, så vil jeg nok tage den plastikbakke ud. Hvis de virkelig kun vil lægge æg lige der, så sæt noget tæt buskads op med en god kurverede i på samme sted. Det er vigtigt at de selv begynder at bygge rede. Der er aldrig sket at redebyggende fugle har fået unger af æg uden at de har bygget rede på en eller anden måde. Så det at de lægger deres æg i den bakke er vel en slags indikation på at der er noget galt.

    Alternativt kunne du prøve at flytte dem til en anden voliere, hvis du har et andet at bytte med. Husk at beplante/pynte volieren efter deres behov og ikke vores. Vi vil jo så gerne kunne følge med, men nogle gange tror jeg at fuglene har svært ved at følge deres normale adfærd, pga de forhold som vi holder dem under.

    Hvis du vil have flere ideer, så må du gerne beskrive deres forhold yderligere, både hvad angår volieren, men også foder og lignende.

  2. Hej jeg har lige flyttet reden tilbage i volieren, og så er den gemt bag en tuja, som er plantet og der gror også hyld, plus der er hægt tuja grene op, så jeg mener at de har skjule steder nok, og de rødhalet virke meget rolig. Volieren som de sidde i er ca. 3X1,5 m. med et lille inderum på ca 60×60. De er blevet flyttet en gang så nu ser jeg lige ellers må de have noget større.

  3. Har du anbragt kurvereder eller andet de kan bygge i flere steder i volieren? Det er altid godt med valgmuligheder, og prøv at tænk som en fugl, når du placerer dem. Hvor er der ro og trygt, og hvor er der overblik over volieren. Du kan også placere reder og så efterfølgende sætte grene op omkring dem for at skabe et naturligt miljø, hvor de selv kunne finde på at bygge rede.

    Jeg håber, at det lykkes for dig!

Skriv et svar