Kategoriarkiv: Skadedrosler

Så er skaderne også i gang

Skægskadedrossel
Hannen ligger på reden

For et par dage siden så jeg første gang hannen på reden, men de havde jo tidligere ligget på reden uden æg, så jeg troede ikke, at der var noget. Men et tjek i forgårs viste at der var to fine æg i reden og de ruger fint videre.

Denne gang har de jo bygget et nyt sted, og de har faktisk bygget en rede denne gang. Sidste år kom der jo ikke meget mere end et par stimler kokos og lidt græs i reden. Som jo også blev tømt flere gange. Eneste problem med placeringen er at den er udsat for nedløbsregn fra taget, så det kan jo være lidt voldsomt, så jeg skal lige finde ud af noget med en plade over thujaen for at beskytte mod det værste.

Men grundet de forbedrede indtryk under redebygningen, så har jeg en lidt bedre fornemmelse for opdræt end jeg havde med dem i sidste år. Det ville være rart med lidt unger igen – det er ved at være længe siden, at der er sket noget på den front.

Krydses hvad krydses kan…

Esben

Så er skaderne også ved at starte sæsonen op!

1.0 Skægskadedrossel
Den gode gamle han

Godt nok ligger vores hus i et lunt hul, men det burde vel ikke betyde, at de alle sammen starter så tidligt…

I weekenden begyndte Skægskadedroslerne at fore den gamle kurverede, der har været brugt hver gang i de foregående år. Det lod til at både hannen og hunnen deltog. De er ret stille af sig, så det er ikke muligt at høre om de er ved at komme helt i stemning, men det ville nu være fint, hvis de ventede lidt med at ligge æg.

Den eneste ændring, som jeg har foretaget, er at jeg har givet dem lidt Brun Claus med honning, for at se om de ville tage det – hvilket de gerne vil. Stadig sammen med Tovo. Den Røde Claus er de ikke meget for, men jeg tror, at det er fordi den for fin til dem.De har ikke fået levende foder siden november måned, da frosten satte ind.

Esben

Forår i Nordjylland

Hej allesammen

Så er der lige lidt opdateringer herfra. Jeg valgte at tage den meget med ro, ovenpå den lange vinter, da jeg havde en ide om at fuglene var sat meget tilbage, og da hunnerne altid er før klar end hannerne, var jeg bange for at det ville resultere i nogle ubefrugtede æg, og hvorvidt min teori holder stik, ved jeg ikke, men synes jeg kan høre at folk har døjet med dette fænomen????

Men til fuglene, så startede min Rødkindede pragttimalier op som nogle af de første med at lægge to æg, og de har to unger i reden nu.

Mine Ædelsangere har kun lagt 2 æg, og jeg kunne se skyggen af den første unge igår 🙂

Skadedroslerne er jo som de nu engang er, så både de Store Halsbåndskadedrosler, samt det ene par Rødvingede har haft rede og æg, men begge hold valgte at undersøge hvor flot de havde bygget rede ved at pille den ned igen, men det er jo Skadedrosler 🙁

Og så til kernen, jeg har kastet mig ud i at holde Rørspurve, og de har bygget en rede mit i en kæmpe bambus, uden jeg vidste det, lagt 3 flotte æg deri, og da jeg fodrede igår, så jeg 3 små hoveder stikke op. SPÆNDENDE, men så kommer spørgsmålet, hvad skal de fodres med????

Den daglige menu: Opblødte hundepiller, Tovo, Claus, Kasper æggefoder, sisken blanding, ukrudtsblanding, skovfugleblanding, melorme og bidroner.

Mit bedste bud er: Spiret frø, tanglopper og pinkies. Men hvad siger i?

Rødhalet skadedrossel – Garrulax milnei

1,1 Rødhalet skadedrossel. I 2009 har de haft mindst 10 æg. De bygger rede igen og igen, men lægger dem i en plastbakke, som man købe frugt i. Der lægges gerne 2-3 æg og de ruger mellem 1- 10 dage og så smides æggene ud, og efter ca. 14 dage, startes forfra. Jeg har prøvet med gl. solsortrede, og selv flettet noget halmstrå sammen men det hele skilles af, så jeg ved ikke rigtig, hvad der går galt.

Håber at nogle kan hjælpe?

Så er der æg hos Skægskadedroslerne!

1.0 Skægskadedrossel
1.0 Skægskadedrossel

Det lader til at min gamle hun ikke er så slidt alligevel. Efter at hannen har haft en færdig rede klar siden starten af april, så har hun nu endelig taget sig sammen og et hurtigt kig i dag afslørede 2 store turkise æg i reden. Jeg blev mistænksom, da jeg så at hunnen lå på reden. Det har nemlig kun været hannen tidligere.

Det eneste jeg har gjort anderledes er, at jeg har skruet op for det levende foder. Da mine pragttimalier og diademer skulle klække købte jeg stort ind, men da pragttimaliernes æg var ubefrugtede, så havde jeg en del levende madikker til overs, som jeg har været nødt til at bruge inden de forpupper, så skægskaderne har fået nogle store portioner og de har tømt skålen hver dag, så det kan være at de trængte til lidt protein…

Nu bliver det så bare spændende om der kommer unger og om det er til at holde liv i dem – skal der kæmpemelorm til? Og hvor længe ruger de?

EE

Skægskadedrossel

Skægskadedrossel - par hos EE
Skægskadedrossel - par hos EE

Lige lidt opdatering fra nord.

De fleste af mine skadedrosler er begyndt at slæbe med redemateriale, dog uden at samle det seriøst, nøjagtig lige som de plejer. Dog har mine Skægskadedrosler slet ikke gjort tegn til noget som helst, og så ligger der til min store overraskelse et æg på jorden d.12/4……….ØV, sidste år døjede jeg med at de ikke ville ruge på mere end et æg, plus at de smadrede 2, gav deres unge alder skylden(07), men håber godt nok ikke de fortsætter i samme gænge i år.

Mit bedste bud er at jeg sætter en solsorterede op, i håb om at de går i den. Men har i andre gode ideer må i endelig sige til.

mvh Emil Skytte

Opdræt af Kinesisk skadedrossel

I sommeren 2007, byttede jeg mig til et par Kinesisk Skadedrossel. Det skulle være et par, da de havde haft befrugtede æg. Jeg havde i forvejen 0,2 og det er umuligt at finde hanner, så det var spændende om det virkelig var et par. I foråret 2008 begyndte de at bygge, men ikke helt rigtigt, så jeg hang en masse grene af tuja/cypress op omkring, hvor de forsøgte. Så kom der gang i dem.  I løbet af 2 dage havde de bygget en rede. De fik hø, halm kokustrævler, og græs, både frisk og tørt.

En unge af Kinesisk skadedrossel, år 2008, der var 2 som så sådan ud og en kom på pind helt normalt.
En unge af Kinesisk skadedrossel, år 2008, der var 2 som så sådan ud og en kom på pind helt normalt.

Efter yderligere et par dage var der 3 helt hvide æg. De lægger nemlig et hver dag, så nu var det spændende om det var et par. Efter ca 14 dage så jeg der blev madet på reden. HURRA! Så var der unger, så efter 2 dage var jeg inde med et spejl og der lå 3 små unger. Ca 12-14 dage efter var de næsten klar til at flyve af reden, men ak. Pludselig den ene dag var der noget galt. Foderet var ikke spist, så ind og se efter. Alle 3 unger var døde og der var bygget oven på igen. Hvad gjorde jeg forkert? Nogle mente, jeg fodrede for hårdt, andre at de fik for lidt.

En uge senere var der 4 æg i reden, og igen efter 14 dages rugetid var der igen unger. Efter 17 dage kom der 3 unger på pind. De 2 sad på jorden og en oppe i busken. Alle skreg de på mad, men det så ud til, at det kun var den i busken, som blev fodret. Næste morgen tog jeg de 2 ind for at se om jeg kunne made dem lidt, men deres ben var helt forkrøblede. I 2 døgn holdt jeg liv i dem, men intet blev bedre, så de blev aflivet. Den tredje trives godt, men desværre blev den testet til 0,1.

Af foder bruges: TOVO universal, melorme. frostfoder, voksmøl, fårekylling, græshoppe, pinkies. Frugt i tern og så har jeg en insektfanger, heri fanges: Natsværmere, myg, fluer, edderkopper – alt hvad der kommer forbi. Af vitaminer bruges: Vispumin, Quiko plus ølgær, som drysses over melorme hver dag og blandes i fodret 1-2 gange pr. uge. Så alt i alt er en unge vel godt nok. Desværre er ungen død i løbet af vinteren, men nu er det jo snart forår, og en ny ynglesæson begynder.

Jan A. Schmidt