Så er der æg hos Skægskadedroslerne!

1.0 Skægskadedrossel
1.0 Skægskadedrossel

Det lader til at min gamle hun ikke er så slidt alligevel. Efter at hannen har haft en færdig rede klar siden starten af april, så har hun nu endelig taget sig sammen og et hurtigt kig i dag afslørede 2 store turkise æg i reden. Jeg blev mistænksom, da jeg så at hunnen lå på reden. Det har nemlig kun været hannen tidligere.

Det eneste jeg har gjort anderledes er, at jeg har skruet op for det levende foder. Da mine pragttimalier og diademer skulle klække købte jeg stort ind, men da pragttimaliernes æg var ubefrugtede, så havde jeg en del levende madikker til overs, som jeg har været nødt til at bruge inden de forpupper, så skægskaderne har fået nogle store portioner og de har tømt skålen hver dag, så det kan være at de trængte til lidt protein…

Nu bliver det så bare spændende om der kommer unger og om det er til at holde liv i dem – skal der kæmpemelorm til? Og hvor længe ruger de?

EE

9 tanker om “Så er der æg hos Skægskadedroslerne!”

  1. Første spørgsmål sidst: De ruger ca. 10-11 dage, så det er ikke længe. De bruger også ca. det samme antal dage i reden, hvilket vil sige at de går på pind, meget lidt “færdige”, men der plejer være en ret stor overlevelsesprocent på ungerne.
    Jeg har aldrig brugt kæmpemelorme til mine opdræt, de vil sikkert gerne have dem, men der er temmelig meget kitin i sådan nogle. Mine har altid været meget glade for melorme, voksmøl, fårekyllinger og myrepupper, hvorimod maddikerne altid bliver taget til sidst.
    En vigtig ting omkring fodring, er at de skal have masser af vitamin/mineral pulver på deres insekter. Det giver jo næsten sig selv, når man tænker på hvor hurtigt det går, med at komme af reden.

    Held og lykke med æggene, håber virkelig det lykkedes, da vi mangler at få generne i det par representeret.

    Dennis

  2. Hvis det holder med de 10-11 dage, så kommer der vist ingen unger denne gang. Et kig i dag afslørede 3 intakte æg. Fedt, når man nu har købt foder ind for en mindre herregård…

    Nu må jeg så se om det muligt at fjerne æggene uden at blive overfaldet af hannen.

  3. Rettelse

    I går forsøgte jeg at fjerne æggene. Men da jeg nærmede mig reden, så sad hannen på kanten og fodrede 3 fine og meget levende unger. Så der skal vist lægges lidt dage til rugetiden. Det må blive en 12-13 stykker.

  4. Fedt!!! Så kan du bruge alt det dyrt indkøbte foder alligevel. Håber de kommer på pind, for vi mangler virkelig at, få generne fra dit par representeret også.
    Det ser ud til at dine har været lidt længere om det end normalt, mine har hver gang holdt sig til 11 dage, og ungerne går allerede på pind efter 10-11 dage, men der ligner de så også stadig nogle der burde ligge i redem.

  5. Så er der 3 brune klumper frit i grenene!

    Ungerne gik alle 3 af reden i dag. En kontrol i går viste nemlig at de alle lå i reden om aftenen. De ser fine ud, men ja, de ligner nogle som godt kunne være blevet i reden i nogle dage endnu. De har placeret sig forskellige steder i volieren, men heldigvis i den overdækkede del af volieren.

    De tager godt fra af det levende foder. Der ryger en mindre skål fårekyllinger hver dag, sammen med alt det andet.

    Se flere billeder i galleriet…

  6. Så tog mit par sig endelig sammen.!!! Nu har de splittet 4 solsortereder af, og fløjet meningsløst rundt med redemateriale i 2 måneder.
    Pludselig begyndte de at bygge videre på en gammel solsorterede, og allerede dagen efter var 1. æg lagt. Nu ligger der 3 æg, og de ruger pænt på skift.

    Jeg undrer mig lidt over hvorfor det skulle tage så lang tid, at tage sig sammen. Måske det hænger sammen med hannens unge alder, han er trods alt kun fra 08.

    Så her krydses der fingre!

  7. Nu er de 3 flotte unger taget fra forældrene, og inden da fløj hannen rundt med redemateriale. De ligger begge dagligt og ruger på reden, men der mangler desværre en mindre detalje – æg! Hunnen er jo ikke just ny i betrækket, og hun var lang tid om at få lagt æg ved det første kuld også. Så jeg er fortrøstningsfuld og håber et kuld nummer to. Jeg gør hvad jeg kan for at de har masser af mad hele tiden. Det virkede ved første kuld.

    De gamle unger tegner og lyder til at være 2 hanner ihvertfald.

  8. Forleden blev reden tømt, og begge fuglene er gået i fæld, så chancerne for kuld nummer to er vist begrænsede. Men de har faktisk bygget lidt af reden op igen, men lader også til at være hannens opgave.

    De gamle unger blev testet til 3.0. Så det var ikke så fedt. Men stadig bedre end ingenting. Så må vi bare have lavet nogle hunner næste år.

  9. Ja ja, godt nok har jeg kun lavet en unge i år, men til gengæld er det så en hun. På den måde kan vi lave et ubslægtet par, og ham den tossede nordjyde mangler jo en han, så han vil nok gerne aftage..
    Så helt skidt er det ikke alligevel.

Skriv et svar