12 tanker om “Kinesisk skadedrossel”

  1. Hej

    Det er da dejligt at høre, at der kommer lidt skadedrosler på pind… Det kniber vist lidt med det andre steder, inklusiv her. Mine skægskadedrosler har stadig kun den ene unge, og de ligger og ruger på kun et enkelt æg, men hva hun er jo også ældre end matuzalem…

    Dennis

  2. ja nu gro træer jo som bekendt ikke ind i himlen, begge unger som var på pind i 14 dage er døde, De sad afkræftet på bunden, og jeg prøve at håndfodre og gav B vitamin, for de havde stive ben og var lidt spidsbrystet, efter ca. et døgn døde den som jeg tog ind, dagen efter sad den anden også og var død. Nu er de begge til obduktion, får evt at finde ud af var dette skyldes. Det andet par som jeg har sat sammen har 3-4 unger og det ser udtil at det går fint.

  3. Ja nu er det kommet svar fra dyrlæge og den ene var død af coccidiose, den anden havde lidt og så tarmbetændelser, så nu får jeg noget antibiotika til næste hold unger, og så skal fugle flyttes så jeg kan får volieren gennem grave og desinfikseret.

  4. Hej Jan

    Håber at du har fået andet end bare antibiotika, da det ikke slår coccidiose ned. Der skal du have noget Baycox f.eks. og det skal du lige behandle forældre fuglene med, ellers giver de det bare videre til evt nye unger.

  5. Hej jeg har fået, pulver som hedde aspert, og er det samme som du skrev, (Baycox) og volieren er udgravet, ca 10-30cm skiftet, og kalk er strøget, det hele er sprøjtet med virkonS, og så har alle frugt og insekt fået en behandling i 5 dage, så nu håber jeg at det går. Det gamle par bygge igen og desværre døde d 3 unger ved det nye par inden de kom af reden, men de ruge igen på 4 æg, så forhåbenlig er yngel sæsonen ikke slut endnu.

  6. Hej Jan

    Trist med ungerne i reden.. Det virker godt nok som om der er noget galt med, siden de dør inden de kommer på pind, eller lige efter, så godt at du har fået behandlet.
    Nu er det så ikke for at ødelægge dit humør, men har altid hørt at fuglene bliver golde i op mod 3 uger efter en Esbetre behandling..
    Og hvis det er sandt, hvilket jo vil vise sig, så er sæsonen nok slut.. Men håber da det ikke er tilfældet, og at der er noget i æggene, så der kan komme lidt på pind…

    Mvh Dennis

  7. Hej,

    Hvis det er ESB3 der er behandlet med, er der ingen problemer, du kan bruge det mens de yngler og har unger. alt efter hvordan det er brugt er det godt at bruge vitaminer bagefter.
    Normaltvis er det givet i 4 eller 5 dage og der efter ugen ud med vitaminer.

  8. Hej dags dato har mit gamle par fået 4 unger på pind, de har nu været af reden i en uge, ser ud til de trives, den mindste opholde sig mest på jorden, men prøve at komme op at side på en gren. Det nye par har 3 unger i reden, 3-4 dage så jeg håber at det lykkes denne gang. Jeg prøve at behandler med ESB3 som jeg har fået. Og vitaminer får de hver dag.

  9. Hej Jan!

    Jeg har lavet lidt research i litteraturen over lidelsen atoxoplasmose og fundet, at stoffet sulfachlorpyrazine, der er det virksomme stof i produktet Esbetré Vet., er velegnet til behandling af denne lidelse såvel som coccidiose forårsaget af coccidier af slægterne Eimeria og/eller Isospora.
    Men vær opmærksom på, at længden af behandlingsperioden og intervaller mellem behandlingerne er forskellige for hhv. atoxoplasmose og coccidiose.
    Se seneste nr. af “Solfuglen” eller “Dansk Fuglehold”.

    Mvh Ove

  10. hej lidt nyt, det gamle par har 3 unger på pind som er 14-17 dage og det går rigtig fint. De nye par da er det en unger som lige er kommet ud af reden, jeg havde åben voliere i weekenden, og da alle gæster var gået havde de smidt en unge ud? måske for meget uro? Men 4 unger er jo også godt.

  11. Hej nu har jeg 4 unger fra 2010, som er 2,2, men nu ser det ud til at efterspørgelsen på disse fugle er meget begrænset, ja faktisk, er det igen i Danmark, som henvende sig, jo 2 som evt ville bytter, med noget andet, men ellers er det Holland og Tyskland som melde sig men jeg synes det er synd at sende/sælge ud af landet. Håber at intrerressen med disse fugle vinde inpas igen.

  12. Hej

    Ja det er ikke nemt at sælge fugle for tiden, og da slet ikke i Danmark.
    Og det bliver selv sagt ikke lettere af, at det også er fugle der er en smule ufredelige (underdrivelse) og samtidig koster lidt penge..

    Jeg tror det hænger sådan sammen, at ved at fuglene blev dyrere, så begyndte de fleste at passe lidt bedre på dem de havde, og det resulterer i at der ikke dør så mange fugle, og derfor ikke det store behov for flere fugle, samt at folk har forstået at det ikke bare sådan lige er muligt at købe de fugle man godt kunne tænke sig, og derfor ikke skifter så meget ud i de arter de har i volieren…

    Alt dette sat overfor at der jo ikke kommer nye frugt & insektæder holdere, slet ikke med de priser fuglene har i dag, så bliver det svært at komme af med sine fugle, for hvem skal man sælge til. Alle de andre sidder jo også med fyldte volierer, og evt. nogle unger de ikke kan komme af med…

    Kan godt forstå at du helst vil sælge dem i Danmark, men nogle gange er man bare nød til at se bort fra ideologien for at komme af med sine unger. Lidt ærgeligt, da det er virkelig fine og vildt interessante fugle, som ville gøre sig godt ii de fleste fuglehold herhjemme..

    Mvh Dennis

Skriv et svar