Sortbrystet Drossel

Jeg har et lille problem med mine drosler. Men jeg satser på, at i dette forum er der hjælp at hente. Jeg har 2 par af den sortbrystede drossel. Det ene par er det gamle avlspar, som jeg købte på Randers markedet i 2003, hvor de var voksne. De har i alle årene givet en del unger. Men grundet alder, har jeg besluttet at starte et par mere op. Jeg valgte unger fra 2007, som jeg har haft gående. Første år gik de 2 par som naboer med kun tråd mellem – det gik ikke. De brugte al tiden på at genere det andet par.

Næste år gik de på den anden side af huset, men de gik ikke i gang. Nu i år går de på samme side men med et bur mellem, der er ca 60 m2. Og det ser heller ikke ud til at det bliver til noget. Nu er mit spørgsmål, hvorfor vil de ikke gå igang. Jeg har været ved andre fuglefolk, der har flere par drosler, der alle var igang. Det gamle par går i et bur på godt 120 m2, par nr 2 går i et bur på 30 m2, så der skulle være plads til dem. De går heller ikke sammen med for mange andre. Par 2 går sammen med 4 Timor zebrafinker + et par Diademtimalier, ikke mere. Par nr. 1 går sammen med en del små fugle ( bæltefinker – grønsiskner – osv ) + et par Diademtimalier, så efter min mening er der ikke for mange fugle sammen.

Men hvad skal jeg gøre for at par nr 2 starter?

peter L

En tanke om “Sortbrystet Drossel”

  1. Jeg har gennem de sidste 5 år haft to par sortbrystede drosler, de kan ikke se hinanden går i hver sin ende af haven i volieree på hhv. 20 m2 ( med rødgumpet bulbul og sort tangarer) og 6 m2 (med rødøret bul bul). Om foråret er deres yngle cyclus totalt synkroniseret, og begge par har opmadet unger ( de har dog drillet i år og stopper opmadningen af store unger). Jeg tror at man skal undgå at de direkte kan se hinanden, men at de kan høre andre hanner synge i nabo territoriet burde styrke deres yngle adfærd.

Skriv et svar