Alle indlæg af pel

Langhalet Rosenfinke

Så kom regnen, natten til fredag. Jeg lå i sengen og hørte torden og regnen der slog mod ruden. ( ja det var ikke torden der slog mod ruden ), mine tanker gik til de unger jeg havde ude i rederne.

De langhalet Rosenfinker havde unger, der var ca 5 dage, og de ligger helt åben. Jeg troede ikke de havde en chance, for forældre fuglene ligger ikke på dem om natten.

Mine rød kronefinker havde også små unger, men de ligger beskyttet under tag, så de ville nok klare det, håbede jeg.

Så lige så snart det blev lyst kom jeg ud for at se til dem. Først Rosenfinkerne, og sørme om der ikke var liv, ikke meget de var kolde og våde, men i live utroligt.Resten havde klare det fint.

Desværre kaldte arbejdet, så jeg kunne ikke følge med i om Rosenfinkerne kom godt igang med at spise, eller om de var for kolde. Så det var med en stor glæde jeg kunne konstatere da jeg kom hjem, at der var stadig 3 unger i reden. Hvor heldig kan man værre.

mvh

Peter L.

unger2rede

Så kom der unger.

Endelig kom der unger på pind. Jeg har idag lige set 2 flotte solfugl unger på pind. Men jeg tror der er mindst 3 stk.

jeg var ellers ved at tvivle på, om jeg kunne få dem til at lave unger, da det nu er ved at være et par år siden sidst der kom unger på pind ved solfuglen. for den ene unge jeg fik i 2012, var jo ikke det store på 3 par.

Men så endelig idag lykkes det. Fuglene går sammen med et par hvidøret bylbyl i et bur på ca 15 m2, så der skulle være plads nok.

mvh

pel

Sortbrystet Drossel

Jeg har et lille problem med mine drosler. Men jeg satser på, at i dette forum er der hjælp at hente. Jeg har 2 par af den sortbrystede drossel. Det ene par er det gamle avlspar, som jeg købte på Randers markedet i 2003, hvor de var voksne. De har i alle årene givet en del unger. Men grundet alder, har jeg besluttet at starte et par mere op. Jeg valgte unger fra 2007, som jeg har haft gående. Første år gik de 2 par som naboer med kun tråd mellem – det gik ikke. De brugte al tiden på at genere det andet par.

Næste år gik de på den anden side af huset, men de gik ikke i gang. Nu i år går de på samme side men med et bur mellem, der er ca 60 m2. Og det ser heller ikke ud til at det bliver til noget. Nu er mit spørgsmål, hvorfor vil de ikke gå igang. Jeg har været ved andre fuglefolk, der har flere par drosler, der alle var igang. Det gamle par går i et bur på godt 120 m2, par nr 2 går i et bur på 30 m2, så der skulle være plads til dem. De går heller ikke sammen med for mange andre. Par 2 går sammen med 4 Timor zebrafinker + et par Diademtimalier, ikke mere. Par nr. 1 går sammen med en del små fugle ( bæltefinker – grønsiskner – osv ) + et par Diademtimalier, så efter min mening er der ikke for mange fugle sammen.

Men hvad skal jeg gøre for at par nr 2 starter?

peter L

Bylbyl

Har fået 2 unger fra den rødøret bylbyl på pind idag. Store flotte unger. Og jeg var ikke klar over, at de rugede.

Har været rundt i buret for, at se om jeg kunne finde reden, der kunne jo være flere unger på vej, men nej, jeg kan ikke finde den.

Så heldig må man da være.

Pl