26 tanker om “foråret 2013”

 1. Ja, foråret er i luften! Man skulle tro det var “aprils-nar”, for den 1. april blev mine “gamle” shamadrosler lukket ud i det dejlige vejr, og inden aften havde hunnen næsten færdigbygget en rede i een af de redekasser, hvor der ikke er mulighed for varmetilskud. Dagen efter blev hun og hannen lukket sammen, og det første æg blev lagt d. 6.ds. Da det 2. æg var lagt, var der udsigt til 4-5 graders frost om natten, og derfor flyttede jeg redeinsatsen indendørs, for så tidlig næste morgen (kl. 06:00) at placerer den i redekassen. Dét fandt hun sig ikke i, for såvel 3. som 4. og 5.æg blev efterfølgende lagt i noget tørt løv på volierebunden, og selvom 3. æg, der var ubeskadiget, blev anbragt i redeindsatsen, medens 4. og 5. æg blev kasseret, da skallen var bristet et enkelt sted på begge æg, har hun idag påbegyndt en ny rede i dén redekasse, hvor der er mulighed for varmetilskud ovenfra, så jeg krydser fingre for, at det lykkes i næste forsøg!!

  Mvh Ove

 2. Hej Ove
  Tak for din orientering, -. ja det er jo nu man virkelig skal til at nyde sine fugle 🙂

  Med hensyn til Shamaer, er jeg godt nok i tvivl om alle dommedagsprofetier vedr. faren ved at lade dem gå sammen hele året, jeg ved at der lige er hentet shamaer hos en opdrætter i Holland, hvor beskeden var:
  Lad dem gå sammen hele året, – ellers slår hannen hunnen ihjel når de føres sammen…
  D<et synes jeg lyder fornuftigt 😉
  Mine forholdsvis nyerhvervede Shamaer går sammen, -og har gået sammen i ca. 1 måned nu, – og hidtil uden problemer, – de er ude hver dag uanset vejret, – og hannen synger så flot 🙂
  Om aftenen ved 19 tiden lukker jeg dog lemmen til udevolieren, og åbner først den næste morgen ved 8 tiden.
  Så lad os håbe de kan vedblive at forliges, – jeg har jo en ekstra hun sidende for alle tilfældes skyld, da jeg er ny i Shama, lyttede jeg jo efter alle profetier, – men tror ikke rigtig det med at slå ihjel forholder sig som mange mener, – men tiden viser måske noget andet….

  Sangtimalierne, – jeg har jo 4,4 gående sammen, – også uden de store problemer – hannerne har fine røde næb og er i tip-top ynglekondition, – jeg har da også observeret en enkelt færdigbygget rede, så ld os se hvad sommeren bringer, – jeg har jo fået stillet i udsigt, at der efter sct. hans kun er et par tilbage, – heller ikke denne profeti tro jeg på, – men vi får se 😉
  Kikuiuerne hygger sig og er påbegyndt redebygning i det små, – jeg ville godt ønske mig at de kunne få bare en enkelt unge på pind i år 🙂
  De skælhovede finker er lukket ud og bygger på fuld kraft – så måske er der held med dem, hvilket ville være dejligt da der ikke er mange af dem i DK.
  Azurmejserne ved jeg ikke rigtigt med… har faktisk overvejet at de skal væk, – men lader dem lige gå lidt tid endnu for at se hvad de foretager sig i foråret…
  Skægmejserne ruger pt. – men da der har været nattefrost, kan man vel forvente isfugleunger her 😉

  Flagermuspapegøjerne kommer ikke ud før i maj når vejret er lunere, – men så er der også en fin samling i den "store" voliere bestående af:
  4.4 Sangtimalie – 2,2 Kikuiu – 1,1 Skælhovedet finke – 1,1 Flagermuspapg. – 1,1 Skægmejse + 1,1 Azurmejse.
  Glæder mig til sommeren og dens udfordringer, og håber på en dag også at kunne indlemme Shamaerne i fællevolieren – så må vi se hvilke spådomme der kommer til at passe 🙂

  M.v.h.
  John

 3. Jo, forår er der skam i volieren… var lige inde at “montere” lidt ekstra Thujagrene i dag, frisk import fra den lokale kirkegaards affaldsbunke – og minsandten, om ikke jeg lige kom til at kigge ned i en solfuglerede med 3 æg…. og jeg observerede senere at der også blev ruget på samme 🙂 – så ud over en rede jeg tidligere opdagede som værende færdig til brug, er der er altså fuld gang i en anden, – men træerne vokser jo ikke ind i himlen, – så I kan nå at få ret endnu – der er jo længe til Sct.Hans, men hidtil kun minimale skærmydsler bland de 4.4 – så må vi se om evt. udfløjne unger får fred 🙂
  – De skælhovedet bygger så det er en lyst – Shamaen, solfuglene og brillefuglene synger så det er en lyst – hvad kan man forlange mere, ud over lidt mere sol og varme, – lige nu ser det vist ud til at vi skal have 16 mm regn om få dage, – men vi giver jo ikke op så let, og det ved vi at fuglene heller ikke gør 🙂

  John

 4. Whiterumpet Shama, -den nye beboer i mit fuglehold.

  Shama droslen er min nye udfordring, som jeg vil prøve at få “helt ned på jorden”, forstået på den måde, at jeg agter at lade parret gå sammen hele året, trods diverse spådomme om at de først kan lukkes sammen på bestemte tidpunkter, fodres efter ganske bestemte regler osv.
  Hos mig vil de få samme foderplan som mine øvrige frugt- og insektædere, og blive behandlet som dem – dog vil Shamaerne nok få tilbudt lidt regnorme, som ingen af mine andre fugle tager.
  Da jeg ikke forstår mig på alt det skrevne om at man ikke må lukke fuglene sammen før de begge er i ynglestemning, satte jeg et par sammen for ca. 4 uger siden, der var godt lidt skærmydsler, men det fandt de selv ud at løse, – uden cocialpædagoger eller drab til følge, og de har gået sammen siden.
  De går i en voliere på 1 x 3 meter, med et inderrum på 175 x 80 x80, og går hver aften til ro indendørs.
  Man ser aldrig fuglene sidde sammen som f.eks. Sangtimalierne eller brillefuglene, – men opfører sig mere som egentlige drosler.
  Hannen fremfører gerne og ofte sin meget melodiske sang, hvilket jeg dagligt fryder mig over, – den er simpelthen skøn!
  På grund af alle de dystre udsigter om drab på “ægtefæller” – vanskeligheder ved sammensætning m.v., købte jeg i starten 1,2, – så var der da en reserve hun hvis spådommene skulle vise sig fra sin værste side…
  Denne “ekstra” hun, sidder stadig for sig selv, og det sammensatte par går som nævnt sammen uden de store skærmydsler, – og i dag til morgen, – kunne jeg glæde mig over at se hunnen flyve med redemateriale!!
  Mit håb er naturligvis, at vi kan få alle grimme ting om Shamaen ryddet af vejen, da det er en utrolig dejlig fugl at se og høre på, en rigtig dejlig volierefugl.
  Før anskaffelsen, støvede jeg alt op hvad jeg kunne om denne fugleart, – jeg skrev sammen med Danskere, Tyskere, Englændere og sågar en opdrætter fra Singapore, – sidstnævnte mente at jeg skulle have min. 26 grader hos fuglene for at de kunne overleve, – jeg sendte ham efterfølgende et billede af min snedækkede voliere med minus 8 gr., og fortalte ham at her sad mine brillefugle og sangtimalier ude om natten, – i huset var der +12 gr. – og her sad mine Shamaer og så fine ud 😉 – det var et svar fra en tydeligt rystet og overrasket fugleholder jeg fik retur 🙂
  I bund og grund skal vi nok ikke tænke så meget i hvad “fortiden” har vist, – idet meget af fortiden har foregået i langt mindre bure/volierer end vi tilbyder i dag, ved god beplantning og rimelig plads, har en hun der bliver kanøflet mulighed for at komme vær/gemme sig, indtil herren er faldet til ro igen – det tror jeg gør hele forskellen.

  Den sidste melding fra en Hollands opdrætter lød på, – at han altid lod sine Shamer gå sammen hele året, – for han havde prøvet at skille dem ad, og det gik altid galt med drab til følge når de skulle sættes sammen om foråret, – det problem havde han ikke når han lod dem gå sammen!
  Se den udmelding var jo lige det jeg efterlyste, – så det bliver metoden her 🙂

  Spændende at se hvad fremtiden bringer, jeg ved der er flere i Århus området der nu har Shamaer, – og lur mig om ikke de lader dem gå sammen 😉

  John

 5. Hej John!

  Dejligt at erfarer, at der også er “gang i den” hos dig. Min shamahun har lagt det fjerde æg i anden omgang her i formiddags, så nu krydser jeg fingre for at hannen har fået (lov til at?!) befrugte æggene.
  Med hensyn til at lade shamahan og -hun gå sammen hele året, så har jeg da vist aldrig lagt skjul på, at jeg er overbevist om at det sagtens kan lade sig gøre HVIS blot forholdene er så rummelige, at fuglene ikke behøver at “gå op og ned ad hinanden”, for som du selv skriver, så er de ikke socalt anlagte som f.eks. sangtimalier og lign., men nærmest opfører sig som solsorte ved foderbrættet om vinteren. Her er der jo heller ingen “kære mor” uden for yngletiden, og her gælder det jo om at “rage til sig” for at overleve.
  Du kender jo mine forhold, og med de kassebure som jeg har ( 1,2m x 0,6m x 0,5m ) vil jeg ikke løbe nogen risiko.Det havde været noget andet, dersom jeg havde en pæn stor “fuglestue”.

  Min overskydende hanunge fra 2012 er, efter at være blevet alene nu hvor kuld-broderen er blevet solgt, ved at udvikle sig til en ren “Pavarotti”(!), der dagligt glæder med med højstemt sang, når jeg “spiller” op med at en fløjte en “parrings-seranade”!
  Mvh Ove

 6. Hej Ove

  Næ, håber virkelig du får unger på pind inden længe, – trods det kolde “efterårsvejr” 😉

  Jeg ved du også tror på de kan gå sammen hvis forholdene tillader det, men det er der ikke mange andre der gør 😉
  Nu er mine forhold hvor Shamaerne går jo ikke optimale, – jeg ville hellere have dem ud i den store sammen med alle Sangtimalierne osv. men det er i en afstand af 3 meter fra soveværelsesvinduet,- men jeg har en eller anden formodning om, at min bedre halvdel ikke vil “nyde” Shama-sang midt om natten når hendes vækkeur ringer kl. 05.00…
  Så indtil videre går de på 1 x 3 meter med inderrum, og det ser ud til at bekomme dem vel.

  Har du evt. et billede af din ensomme han??
  – jeg har jo en ensom hun 😉

  Var ude hos Niels Møller i dag, – hans Shamaer kom ud i mandags, – og samler allerede til rede 😉

  M.v.h.
  John

 7. Hej
  Så kom det første Shama æg!
  Jeg kunne ikke se min hun her til morgen, – men nu er hun fremme igen, og der er et æg i kassen – så kan man jo håbe det også er befrugtet 😉
  Jeg måtte skille de skælhovedet finker fra i dag, de var i gang med at slagte min skægmejse hun, – det er nogen børster!
  Mine Azurmejser er rejst hjemmefra, jeg har konstateret at de behøver langt mere ro end der er her – tror faktisk at det er en af de få der enten skal have en mega stor fællesvoliere, – langt større end mine 35 m2. eller også skal de gå for sig selv med en god beplantning, de er nu kommet et godt sted hen hvor de får ro, – så lad os håbe der bliver lavet nogen unger af dem i 2013, – i 2012 fik de én, – som desværre døde dagen før den var forventet ud af kassen 🙁
  Sangtimalierne hr det fint, der er kun få skænderier, men det kan jo nå at komme endnu 😉

  John

 8. Lige en tilføjelse ang de gulbrystet mejser jeg kender en der laver dem i større kasse bure ca 1-0,8-0,5 m så det kan sagtens lade sig gøre 😉

  Her sker der ikke det vilde desværre ellers har jeg ikke opdaget det

 9. Hej

  Hernede er foråret også kommet igang. Mine Damadrosler ligger og ruger allerede, og resten er knap nok sat ud endnu, men det tegner da lyst.
  Angående Azurmejser og forhold der kræves for at yngle dem, så er det jo tilfældet at Bente Murrekilde lavede en del unger i en ret stor voliere, men som også må siges at være temmelig godt fyldt med andre fugle, og sidste år lavede Lars Albertsen dem også i en ikke specielt stor voliere hvor de gik sammen med nogle mindre finkefugle. Så det er jo som altid muligt at finde eksempler på opdræt under forskellige forhold, der modbeviser ens egne erfaringer.
  Det må også være tilfældet med Shamaerne. Jeg har flere eksempler på at de ikke har kunnet gå sammen, end jeg har på at de kan.
  Dog skal det siges at det er et spørgsmål om oprindelse af fuglene. Arjan de Weger i Holland har sine gående sammen, men han har også avlet efter fugle der ikke er voldsomt aggressive.
  Der findes også eksempler på Shamaer der har slået deres makkere ihjel selvom de har gået som par under endog meget store forhold (regnskoven i Kbh zoo), men der er også historier om par der kan gå sammen året rundt på 3×1 meter.

  Synes det er interessant at kunne modbevise vi andres stereotype holdninger, så længe det er på fuglenes præmisser.

  /Dennis

 10. Uden net i en lille uge og så er der sørme gang i snakken – Fedt!

  Men jeg vil opfordre til at oprette nye indlæg i stedet for at skrive under den samme. En shama-tråd lader til at være oplagt – måske John eller Ove kan starte den?

  Med indlæg er det nemmere at finde senere pga muligheder for emneangivelser og søgeord.

  Så nye fugle – nyt indlæg – så er der styr på sagerne 😉

  Skriv løs!
  Esben

 11. så kom dagen da der blev startet på rugningen ved diademerne. Der er 3 æg, så nu er det bare at vente de ca 12 dage.
  jeg har 2 par solfugle der burde få unger i den kommende uge, så vi håber det bedste.
  mvh
  pel

 12. Hej med jer 🙂

  Ja Dennis, og måske kommer jeg til at æde alle mine gode ideér i mig igen, – i hvert fald er jeg blevet så klag af skade, at jeg nu ved man ikke skal placere 1 Shama han lige udenfor vinduerne… hverken ens egne eller naboens – så jeg har i dag taget konsekvensen, efter lidt mumlen i krogene, og en opvågning til Shama sang ved daggry, – at jeg må indse at jeg ikke kan have dem her hvor vi bor… ØV!
  Så det var en kort fornøjelse, som jeg ellers har glædet mig til meget længe, – inden anskaffelsen læste jeg en del på nettet om dem, jeg læste bl.a., at de have en så blød skønsang, at de ikke ville forstyrre på endog et lille værelse…. den mand må da vist ha haft en enlig hun 😉

  Pøj – pøj til jer, jeg læser jo der er gang i den, – DEJLIGT! 🙂

  John

 13. Til John

  Æv.
  Skal indrømme at jeg heller ikke lige troede at de sang så højt, men blev noget overrasket ved vores besøg hos Bent. Skal da lige love for at der er lyd i den lille fugl. Dog en lyd som selvom den er høj, på ingen måde er irriterende. Forstået sådan at den ikke er træls og monotom ligesom f.eks de rødkindede pragttimalier´s..!

  Trist at det ikke gik, men du finder nok på noget andet interessant.

  /Dennis

 14. Hej Dennis

  Ja jeg er rigtig træt af det, jeg havde glædet mig meget til at få dem, og når det så endelig lykkes – varer det så kort 🙁
  Men jeg kan fortælle dig at de også kan være monotone, – f.eks. ved at fløjte den samme strofe bestående af faldende toner, som så bare kører i en times tid om morgenen – hvorefter der kommer nye toner op ad formiddagen, – og det er HØJT – solfuglesang drukner….
  Men nu tager jeg fat om nældens rod, – hvilket vil sige at de er solgt,- afhentes fredag – og så må jeg efterfølgende indse at det er de mindre arter jeg skal have her på parcellen – spurgte på en par sølvørede i dag, – men konen vil ikke bytte med huset 🙂 🙂 🙂

  – så fremover bliver det mindre arter, – der kan gå ude hele året, – finito!

  – så de Blåissede må nok også se sig om efter et nyt hjem, – eller rejse hjem hvor de kom fra 🙂

  John

 15. Hej PEL

  Tillykke, – dejligt 🙂

  Her ender det sgu nok med din spådom går i opfyldelse, – at der “ikke er flere fugle til Sct. Hans”, – de skal bare til at skynde sig lidt, – for der er jo ikke lang tid til nu 😉
  Men måske går mit forøg og min påstand om at kunne holde flere par i vasken, men så er det prøvet – og jeg har taget fejl af min teori, i hvert fald er der én han der er ret aggressiv lige pt.- så jeg må nok til at finde en anden løsning, – men så bliver der da nogle solfugle til salg 🙂
  Indtil nu er de alle i live og har det fint, – lige bortset fra ham der gerne vil styre butikken, ok han har det også fint, men jeg synes ikke lige han opfører sig eksemplarisk 🙂
  Ifølge manden fra Kölner Zoo, skulle det jo ikke være noget problem, bare der er min. 3 par, – her er fire, men fugle har jo forskelligt sind, og jeg ved at en anden fugleholder her i nærheden er i gang med samme forsøg, og her ser det ud til at gå, – på trods af, at han har langt flere fugle/fuglearter samlet i samme voliere.

  John

 16. Hej John!

  Det var da som bare pokker!
  Ærlig talt, så er jeg faktisk lidt skuffet over, at du efter blot 2-3 “omgange”, kaster “håndlkædet i ringen”, og giver op! Jeg havde forventet, at du havde taget alle 12 “omgange”, inden du havde givet op!!
  Efter al den research du efter alt at dømme havde gjort, så overrasker det mig, at du ikke var klar over, at der er mange decibel i luften, når en shamahan synger af fuld hals. Hør blot på http://www.shama.com.sg !!!

  Jeg indrømmer, at der kan være stor forskel på hvor “godt” en shamahan synger, men en monotom sang synes jeg ikke at have været ude for – indtil nu!
  Nu er det så bare om at komme “op på hesten igen”, og så håbe på, at der bliver fred og idyl på matriklen igen.

  Mvh. Ove

 17. Hej John
  det er jeg da lidt ked af at høre, men du behøver vel ikke at sælge dem alle. Det er ikke tillykke – dejligt, havde håbet at det gik.
  mvh
  pel

 18. Hej Peter

  Næ, ikke alt lykkes, selv om man er nok så overbevist – der skal jo bare én bandit af hannerne til før der går koks i maskineriet 😉

  Men jeg vil da heller aldrig sælge dem alle, jeg vil altid ha min. 1 par solfugle i mine voliere, – men jeg overvejer om jeg skal prøve at finde et par Kikuiu mere, og lade 3,3 af dem gå sammen med 1,1 Solfugl, – vi smutter jo nok til Holland i uge 38, så mon ikke der skulle sidde sådan et par til mig 😉

  John

 19. Angående 3,3 Kikuyu brillefugle så er det nok en del nemmere end at have de mange par timalier gående sammen. Kaj i Hjørring har haft en flok gående sammen i flere år, men til trods for at de går fint sammen har han aldrig kunnpåvise mere end et par der yngler. Men hvis så bare de gør det er det vel også ok. Der sidder jo en del fugle af denne art i DK, og det er ikke mange unger man hører om.
  Kunne se på min mail den anden dag, at der lige var kommet en import af bland andet disse brillefugle, så hvis du er heldig er der stadig nogle tilbage i uge 38.

  /Dennis

 20. Hej Ove

  Lige en kommentar til det du her disker op med, – vedr. nedenstående der omhandler din “skuffelse” 😉

  “ODN
  søndag, 12 maj 2013 kl. 17:40 · Rediger
  Hej John!

  Det var da som bare pokker!
  Ærlig talt, så er jeg faktisk lidt skuffet over, at du efter blot 2-3 “omgange”, kaster “håndlkædet i ringen”, og giver op! Jeg havde forventet, at du havde taget alle 12 “omgange”, inden du havde givet op!!
  Efter al den research du efter alt at dømme havde gjort, så overrasker det mig, at du ikke var klar over, at der er mange decibel i luften, når en shamahan synger af fuld hals. Hør blot på http://www.shama.com.sg !!!

  Jeg indrømmer, at der kan være stor forskel på hvor “godt” en shamahan synger, men en monotom sang synes jeg ikke at have været ude for – indtil nu!
  Nu er det så bare om at komme “op på hesten igen”, og så håbe på, at der bliver fred og idyl på matriklen igen.

  Mvh. Ove

  Kære Ove

  du skal slet ikke være skuffet, som fugleholder gennem mange år, ved man, at den slags ting sker, – også langt flere gange end man egentlig forventer, – så tag det helt roligt, – jeg er oppe på hesten igen – og, i fuld fart – end ikke sortseernes “gode” gisninger vil formå at vælte mig af pinden – det er livet for kort til 😉
  Og et fuglehold uden udfordringer og fornyelse, er ingen hobby….

  Hør her Ove, hvad er er blevet sagt og gjort – men uden hold i virkeligheden, – der er forskel på fugle, – individerne, – deres opførsel osv. – præcis som hos alle andre levende væsener, så vi skal lade være med at tromme dommedag – den kommer ikke alligevel – bare spørg dem der har med den slags at gøre, men blive skuffede gang på gang;)

  Man siger:
  1. Shamaer skal adskilles, ellers vil de dræbe hinanden

  2. De shamaer der er i dag, lægger rubefrugte4de æg, – så de er ikke nemme at opdrætte.

  3. Shamaer skal have helt bestemt foder, – til helt bestemte tider, – tilberedt på helt bestemt måde!

  Min påstand:
  1. Vrøvl – shamaer skal gå sammen hele året som andre fuglearter, – men have muligheder for at gemme sig hvis de bliver jaget, – adskilles de og sammensættes de kun i yngleperioden, vil hannerne være sådan oppe at køre, – at det kan gå ud over hunnerne, – og det er jo en helt anden snak!

  2. – De shamaer der er i dag, – lægger lige præcis de befrugtede æg der skal til, – specielt hvis man ikke ødelægger deres ynglerytme ved at skille dem ad udenfor yngleperioden.
  Beviset har i 2013 været ydeligt, da en del nye shama-ejere har sammensat fuglene, – og ladet dem gøre som de ville –
  resultat: Mere end 75% befrugtede æg, – op til 5 unger på pind pr. kuld – uden specielle foderemner eller andre finurligheder, – det er fugle, – ikke kemi!
  3. – Fuglene har opfostret unger i kuld på op til 5 stk. på et foder bestående af frosne pinkies – voksmøl – fårekyllinger – Buffalo samt lidt tilskud af regnorme.

  Så kære Ove, hvor er al mystikken omkring opdræt af Shama?
  – anskaf 1,1 – sæt dem i en voliere sammen, – 4 uger senere er der rede og æg!
  Nok de nemmeste fugle at opdrætte blandt frugt- og insektædere jeg endnu har kendt til 😉

  Angående støjniveau, ja så gav jeg op…. 200 meter fra min bopæl, kunne man om aftenen høre min Shama han, – det har jeg så erfaret ikke er normen, – der er hanner der synger lige så flot, – men slet ikke i samme høje frekvens, – så jeg springer på hesten igen – og i 2014 har jeg sikkert Shamaner igen 🙂

  Med venlig hilsen
  John

 21. Hej John

  Nu ved jeg jo godt at det ovenstående indlæg, igen er et af dine utallige provokationer, og måske berettet denne gang. Men at du er så “smart” at konkludere at shamaerne er de nemmeste frugt & insektædere du endnu har kendt til er sgu for dumt!!
  (især når du endnu ikke har lavet unger, ja den måtte jo komme ikke?)

  At du konkluderer ud fra nogle enkelte par i DK i år (og vi er i juni måned), at denne art er nem og ligetil og bare skal passes som du hurtigt opremser, er temmelig naivt, og bygget på meget lidt statistisk materiale.
  Lad os nu se om disse fugle kan blive ved, og om de også kan laves på samme måde i anden generation.
  Som vi flere gange har snakket om, så er der ret stor forskel på individerne (hvilket du også er inde på), men der findes temmelig præcise optegnelser af shama opdræt andre steder i dk, som kører over flere år, og disse viser noget andet end din meget forhastede konklusion.
  Dermed ikke sagt at du ikke kan få ret, det ville da være fedt hvis koden er knækket, men helt at afvise andres erfaringer er meget meget naivt.

  Nu fik du så en lille opsang herfra, som er noget hårdere i tonen end jeg ønsker, men du lagde ligesom selv linjen.

  /Dennis

 22. Hej John!

  “Godt ord igen, folkens!”
  Du har total misforstået mit indlæg d. 12 maj.
  Indlægget var ikke ment som et forsøg på at være “morsom” på din bekostning, men ment som et “hint” til dig, som jeg anså for lidt af en “fighter”, der ikke gav op så let, og som mig bekendt jo selv er “hurtig på aftrækkeren”, når det gælder en “frisk” bemærkning!

  Med hensyn til evt. klager over shamahanners sang, hvad så med solsortehannen, der hver aften i denne tid, siddende højt tilvejrs på en husgavl eller lysmast, i timevis højlydt tilkendegiver med dejlig (?) sang, at her er dens revir?

  Mvh Ove

 23. Hej med jer, – længe siden 😉

  Beklager hvis jeg har trådt nogen over tæerne, – det er der jo ingen grund til, – men dem der kender mig ved jeg kan være lidt “bramfri” – så ja – godt ord igen, det er venlig ment, men ingen kan jo se hvis man smiler når man skriver her 🙂

  Men lad nu det ligge, og tak for de fortjente høvl I har givet ;)- det var fortjent 🙂

  Trods den svære start med alle mine mislykkede forsøg, er der nu ro i lejren igen, og resultatet er indtil i dag hvor mine tre unger af Topfinkerne forlod reden, – har netop set den ene, – men hvor de andre er finder jeg nok senere ud af, – bare vejret vil arte sig lidt pænt..

  Skægmejserne har leveret 7 unger i 2 kuld, og er gået i gang med kuld 3.

  Pavefinker er ankommet, og venter på at blive lukket ud, – men det må lige vente til jeg ved hvor jeg har topfinke ungerne, og er sikker på de kan klare sig selv.

  I et inderbur sidder 4 Shama unger fra en bekendt, – der var 5 i kuldet, men den ene faldt desværre fra efter de havde forladt reden, og forældrefuglene ruger igen, og der forventes unger i næset uge.

  God sommer 🙂
  John

Skriv et svar