Langhalet Rosenfinke

Så kom regnen, natten til fredag. Jeg lå i sengen og hørte torden og regnen der slog mod ruden. ( ja det var ikke torden der slog mod ruden ), mine tanker gik til de unger jeg havde ude i rederne.

De langhalet Rosenfinker havde unger, der var ca 5 dage, og de ligger helt åben. Jeg troede ikke de havde en chance, for forældre fuglene ligger ikke på dem om natten.

Mine rød kronefinker havde også små unger, men de ligger beskyttet under tag, så de ville nok klare det, håbede jeg.

Så lige så snart det blev lyst kom jeg ud for at se til dem. Først Rosenfinkerne, og sørme om der ikke var liv, ikke meget de var kolde og våde, men i live utroligt.Resten havde klare det fint.

Desværre kaldte arbejdet, så jeg kunne ikke følge med i om Rosenfinkerne kom godt igang med at spise, eller om de var for kolde. Så det var med en stor glæde jeg kunne konstatere da jeg kom hjem, at der var stadig 3 unger i reden. Hvor heldig kan man værre.

mvh

Peter L.

unger2rede

8 tanker om “Langhalet Rosenfinke”

 1. Mine unger fra Rosenfinkerne er nu ved at blive store. Heldigvis har alle 3 overlevet. Den mindste havde dog en hård tid, men grundet det gode vejr er den stadig i live.
  Jeg regner med at de skal fanges fra i den kommende uge. Jeg kan se at hunnen har lagt sig igen, så jeg krydser finger.
  Jeg fodre med en sisken blanding, det ser ud til at virke. For alle mine frøæder laver unger der overlever. Jeg har også fået 3 unger af rød kronefinke på pind. De er nu ved at være 3 uger, og næste kuld er på vej.
  mvh
  peter

 2. Har lige kikket til mine rosenfinker i dag, der er små unger i reden. Jeg ved ikke hvor mange.
  Fangede de gamle unger fra i weekenden, så nu har de gl. ro til at fodre næste kuld.
  mvh
  peter

 3. Har mindste min han. Men det ser ud til at hunnen fortsætter med at fodre. Så med lidt held skaffe den ene næste kuld på vingerne.
  Heldigvis har jeg en ny han siddende, hentede for nogle uger siden en på Fyn.
  mvh
  peter

 4. Nu er det lige op over, at næste kuld unger flyver fra reden. Hunnen har selv fodret dem op da hannen døde under rugning. Det er flot gjort. jeg kan kun se 2 unger, men sidste gang troede jeg der var 3 og så var der 4 stk ( 1,3 DNA testet)så der er måske 3 stk.
  se foto under galleriet.

  mvh
  peter
  10 juli

 5. Kom hjem efter en tur i udlandet, og så at begge unger har klaret det. Hunnen lå på 2 æg. Jeg tømte reden, idet uden han bliver det vist ikke til noget.
  Satte den nye han ind. Men der er vist ikke den store kærlighed, så der kommer nok ikke mere i år.
  men 6 unger er vel også OK ?
  mvh
  peter

 6. 6 unger er vist mere end godkendt, især når hannen dør midt i ynglesæsonen.
  Godt at der komme lidt unger af denne fine fugl.

  DJ

Skriv et svar