Kategoriarkiv: Levende foder

Damadrossel, Zoothera citrina

Som i måske har læst under nogle af de andre emner, er mine damadrosler startet på ynglesæsonen, og det med en rimelig succes.

De startede med at ligge 4 æg, hvoraf det ene var helt tomt, der var kun skalden og intet indeni. De andre 3 var til gengæld fine, og resulterede også i 3 unger, som voksede fint på trods af forældrefuglenes manglende vilje til at spise det tilbudte foder. Jeg formoder at de har kunne finde masser af orm i volierens bund (naturbund), da der ingen fugle har været i volieren de seneste 5 måneder.

Da ungerne var ca. halvvejs begyndte de at tage af det tilbudte foder, som hovedsageligt består af regnorme, melorme og bidroner.

Alle ungerne kom på pind, (eller bund, da det er her drossel unger jo starter) og trives rigtig fint. Lige nu ligger hunnen igen, denne gang på 4 æg, så hvis de klækker skal jeg love for at jeg får travlt med at fodre, og at Rob Webber bliver glad.

/Dennis

Dama

Melorm til grå kardinaler

kardinal

Jeg er så heldig at have 2-3 små unger af Grå kardinaler i reden. Fra sangtimalierne ved jeg, at kun hvide melorm duer som supplement til deres andet levende foder.

Jeg tænker også, det er optimalt kun at fodre med hvide melorm, men er der nogen der ved, om de mørkere også skal helt undgåes ved Kardinaler (og bylbyler for den sags skyld), så der ikke kommer u-levedygtige unger?

Udover melorm får de frosne pinkies, voksmøllarver og hvad de ellers kan finde i volieren. (Og  tørt og spiret frøblanding, æggefoder og tovo)

Mvh Jesper