En tanke om “Bidroner”

 1. Hej
  Det er jo ikke voksne bidroner, som vi bruger – men de endnu ufærdige droner som biavlerne skærer ud af deres dronerammer, et led i bekæmpelsen af varroamiden. Men i stedet for at de bare bliver smidt ud, så er det et glimrende foder.

  Vi får tavlerne direkte fra biavlerne. Så friske som muligt. Hvis jeg har unger nogen steder, når jeg får tavlerne, så giver jeg nogle direkte i tavlen, mens de er friske. De kan også gemmes et par dage på køl.

  Men den sikreste måde at putte tavlerne med droneynglen direkte i fryseren. Derefter kan man brække stykker af efter behov, eller vride dronerne ud af tavlerne på en gang og derefter gemme dem i en spand eller andet på frys.

  Ved servering er det smart at undgå kontakt med andre foderemner, da de hurtigt bliver sorte og dårlige. Nogle servere dem for fuglene i en sigte, hvor overskydende fugt kan løbe fra. Jeg har selv haft succes med at lægge dem spredt på et brædt udendørs – der var aldrig nogen til overs på den måde – det var der tit i skålene indendørs.

  Håber du kan bruge det til noget!

Skriv et svar