Kategoriarkiv: Foder

Damadrossel, Zoothera citrina

Som i måske har læst under nogle af de andre emner, er mine damadrosler startet på ynglesæsonen, og det med en rimelig succes.

De startede med at ligge 4 æg, hvoraf det ene var helt tomt, der var kun skalden og intet indeni. De andre 3 var til gengæld fine, og resulterede også i 3 unger, som voksede fint på trods af forældrefuglenes manglende vilje til at spise det tilbudte foder. Jeg formoder at de har kunne finde masser af orm i volierens bund (naturbund), da der ingen fugle har været i volieren de seneste 5 måneder.

Da ungerne var ca. halvvejs begyndte de at tage af det tilbudte foder, som hovedsageligt består af regnorme, melorme og bidroner.

Alle ungerne kom på pind, (eller bund, da det er her drossel unger jo starter) og trives rigtig fint. Lige nu ligger hunnen igen, denne gang på 4 æg, så hvis de klækker skal jeg love for at jeg får travlt med at fodre, og at Rob Webber bliver glad.

/Dennis

Dama

Melorm til grå kardinaler

kardinal

Jeg er så heldig at have 2-3 små unger af Grå kardinaler i reden. Fra sangtimalierne ved jeg, at kun hvide melorm duer som supplement til deres andet levende foder.

Jeg tænker også, det er optimalt kun at fodre med hvide melorm, men er der nogen der ved, om de mørkere også skal helt undgåes ved Kardinaler (og bylbyler for den sags skyld), så der ikke kommer u-levedygtige unger?

Udover melorm får de frosne pinkies, voksmøllarver og hvad de ellers kan finde i volieren. (Og  tørt og spiret frøblanding, æggefoder og tovo)

Mvh Jesper

Nye pillefoder-emner fra Avian

På det forgangne fuglemarked i Århus havde jeg tid til at kigge lidt på nye produkter fra Avian. Fuglegaarden havde 3 nye produkter med, som jeg ikke havde set før. De var alle i pilleform og af en størrelse som burde være optimal. Det ene produkt var tydeligvis rettet mod større frugtspisere som beo’er og lignende, da disse havde en vis størrelse. Men om fuglene vil tage dem er jo straks noget andet. Jeg har selv købt en prøvepose med NutraZu, som bliver afprøvet pt. Du kan læse mere om produkterne på www.avian.nl

NutraZu
Garanteret analyse: Råprotein ikke mindre end 28,0%, Råfedt ikke mindre end 12,0%, Rå fiber ikke mere end 13,0%

NutraZu Zulife
Denne foderpille er større end de andre to produkter, men måske er den spændende at bruge lettere opblødt i ynglesæsonen.
Garanteret analyse: Råprotein ikke mindre end 21,0%, Råfedt ikke mindre end 8,70%, Rå fiber ikke mere end 2,00%

Scenic Tropical Bits
Dette foder med det flotte navn er tilsyneladende et pillefoder, hvor de har blandet æggefoder (2/3) og universalfoder (1/3)
Protein min 24%, fedt min 4,0%, max 5% fiber, Calcium min 1% – max 1,4%, Fosfor min 0,6%, tilgængeligt jern min 80 ppm – max 120 ppm., fugt max 10%, aske max 6%

Esben

Foderpiller

Er lige vendt hjem fra udstilling i Kassel og jeg fik købt mig en spand Avian insektæder piller som jeg længe gerne har ville prøve af. Jeg bruger normalt universalfoder fra Claus, men synes godt om ideen med en foderpille, så fuglene ikke kan selektere så meget som de gør i universalen. Er der nogle der har gode som dårlige erfaringer med ovennævnte pille? Jeg suplerer mit uni med Orlux t- 16 frugtpiller.

Vh

Eddie