Alle indlæg af DJ

Damadrossel, Zoothera citrina

Som i måske har læst under nogle af de andre emner, er mine damadrosler startet på ynglesæsonen, og det med en rimelig succes.

De startede med at ligge 4 æg, hvoraf det ene var helt tomt, der var kun skalden og intet indeni. De andre 3 var til gengæld fine, og resulterede også i 3 unger, som voksede fint på trods af forældrefuglenes manglende vilje til at spise det tilbudte foder. Jeg formoder at de har kunne finde masser af orm i volierens bund (naturbund), da der ingen fugle har været i volieren de seneste 5 måneder.

Da ungerne var ca. halvvejs begyndte de at tage af det tilbudte foder, som hovedsageligt består af regnorme, melorme og bidroner.

Alle ungerne kom på pind, (eller bund, da det er her drossel unger jo starter) og trives rigtig fint. Lige nu ligger hunnen igen, denne gang på 4 æg, så hvis de klækker skal jeg love for at jeg får travlt med at fodre, og at Rob Webber bliver glad.

/Dennis

Dama

Året 2012

Så gik denne sæson (selvom jeg i dag hørte om et par musefugle der ruger).

Hvordan er sæsonen gået hos jer?

Her er det blevet til et tåleligt resultat. 6 unger af Hvidkindet bylbyl og 5 af Damadrossel. Det er ikke voldsomt, men efter sidste sæsons magre resultat er det en gevaldig fremgang. Jeg har i år haft en del problemer med mine timalier, de har alle forsøgt sig, men kun med ubefrugtede æg til følge, desværre..

/Dennis

En god start …

 Som overskriften antyder så er det gået godt med opstarten på 2012.

Jeg købte for et par år siden 1,1 Damadrosler af en dansk fugleholder, men mistede desværre hannen allerede efter kort tid. Herefter købte jeg så en ung han i Holland, men det viste sig at være en hun, en fløjtende en men dog desværre stadig en hun. Herefter købte jeg en ny han, som døde allerede efter et par uger. Nu var jeg selvsagt ved at være lidt træt af damadrosler, for det var på dette tidspunkt slet ikke så let at finde en han. Men til sidst lykkedes det endeligt, og den blev slæbt med hjem fra Zwolle markedet i foråret. De 2 fugle blev sat sammen i april, og ret hurtigt så det godt ud.

Der blev sat lidt redemuligheder op, og de valgte en stor duekurv, med en brugt solsorterede i, og lagde 4 æg. De klækkede alle 4, og så skal jeg love for at der blev taget lidt insekter, bl.a. dronelarver, melorme, pinkies, men ikke mindst regnorme. I starten gravede jeg selv, men de 4 ungers appetit var større end min gravelyst. Så var det lettere at ringe til Peter Andersen og bestille et kilo tigerorm (regnorm med striber).

Det har så været deres klart foretrukne foder og er det stadig her efter de er gået på pind alle 4.

Damadroslen er en dejlig fugl, der opfører sig som en ægte drossel. Det er ikke en fugl man ser hele tiden, de sidder gerne skjult, men når ynglesæsonen nærmer sig sidder hannen højt i volieren og synger som en gal, og de har en ganske smuk sang.

/Dennis

Hvidkindede bylbyl

Taget i Dubai

Så blev det forår for de hvidkindede bylbyl´er.

Jeg har i år 2 par af denne art, og det ene par lod sig ikke vente på forår. Jeg var et smut på ferie i uge 13, og da jeg kom hjem herfra, havde de allerede bygget rede, og lagt 2 æg. Det havde jeg ikke lige satset på, da jeg med vilje ikke havde gjort volieren forårsklar, og havde fjernet alt redemateriale (troede jeg).

Men men de havde fundet lidt, og lå altså nu og rugede. Efter en uges tid var jeg inde og udføre redekontrol, og fandt det ene æg flækket og det andet ubefrugtet, så der var ikke store håb. Men de fik lov at beholde æggene, så de ikke startede op med ny rede osv inden jeg kunne nå at klargøre volieren, samt at jeg fandt det uhensigtsmæssigt med æg nu, hvor der stadig var nattefrost.

Efter yderligere 3 dage lå der æggeskaller i foderskålen og kontrol kunne afsløre et ubefrugtet æg og en lille unge, så nok var ægget flækket, men altså ikke helt beskadiget. I dag er det 2 dage siden at ungen er kommet på pind, så nu er foråret virkelig kommet til Givskud.

/Dennis

 

 

 

 

Året der gik.

Ja så er det vist ved at være sidste kapitel i denne ynglesæson. Hos mig er der stadig lidt små frøædere der ikke har forstået at det er blevet koldt, så de har stadig æg/unger i rederne, men mon så ikke også det er sidste omgang.
Nu er det ikke fordi jeg skal sidde og beklage mig over at der er unger i rederne, for det er ved gud ikke ofte det er sket i år.
1 sølle unge ved 7 par frugt & insektædere, det er sgu sløjt!!!! Ikke destro mindre er det sandt.
Håber da virkelig det har set bedre ud hos jer andre.
Mit elendige opdrætsresultat har resulteret i, at jeg har sløjfet 2 volierer, det er gjort ved at ligge dem sammen med 2 eksisterende. Nu er de så blevet lidt større, hvilket helt klart har givet fuglene i dem lidt mere liv og har gjort det noget sjovere for mig at sidde og observere adfærd. Det har også gjort at der ikke er plads til så mange arter her på matriklen, men hvad gør det? Opdrætsresultatet kan jo ikke blive mindre end 1 unge…
Hvordan er opdrætsresultaterne hos jer andre??

/Dennis