En god start …

 Som overskriften antyder så er det gået godt med opstarten på 2012.

Jeg købte for et par år siden 1,1 Damadrosler af en dansk fugleholder, men mistede desværre hannen allerede efter kort tid. Herefter købte jeg så en ung han i Holland, men det viste sig at være en hun, en fløjtende en men dog desværre stadig en hun. Herefter købte jeg en ny han, som døde allerede efter et par uger. Nu var jeg selvsagt ved at være lidt træt af damadrosler, for det var på dette tidspunkt slet ikke så let at finde en han. Men til sidst lykkedes det endeligt, og den blev slæbt med hjem fra Zwolle markedet i foråret. De 2 fugle blev sat sammen i april, og ret hurtigt så det godt ud.

Der blev sat lidt redemuligheder op, og de valgte en stor duekurv, med en brugt solsorterede i, og lagde 4 æg. De klækkede alle 4, og så skal jeg love for at der blev taget lidt insekter, bl.a. dronelarver, melorme, pinkies, men ikke mindst regnorme. I starten gravede jeg selv, men de 4 ungers appetit var større end min gravelyst. Så var det lettere at ringe til Peter Andersen og bestille et kilo tigerorm (regnorm med striber).

Det har så været deres klart foretrukne foder og er det stadig her efter de er gået på pind alle 4.

Damadroslen er en dejlig fugl, der opfører sig som en ægte drossel. Det er ikke en fugl man ser hele tiden, de sidder gerne skjult, men når ynglesæsonen nærmer sig sidder hannen højt i volieren og synger som en gal, og de har en ganske smuk sang.

/Dennis

2 tanker om “En god start …”

 1. Hej Dennis

  Tillykke! – det er da rigtig dejligt at høre om sådan et opdræt.
  Jeg vil glæde mig til en artikel til Solfuglen, det kunne jo være spændende at læse lidt om hvordan fuglene er indlogeret, om de går alene eller? osv.

  M.v.h.
  John

 2. Lige en middel update.

  Efter at det første kuld kom på pind, lagde hunnen ret hurtigt 3 æg i den samme rede, og lagde sig til at ruge. Nu var det så op til hannen at tage sig af de 4 store unger.

  Af de 3 æg klækkede 2 og de voksede fint til. Nu havde jeg virkelig travlt med at fylde foder i volieren. 4 store damaunger + 2 små + 3 unger af hvidkindet bylbyl i volieren gjorde at der skulle serveres en del foder.
  de 2 unger kom fint på pind, men her stopper solstråle historien så også. Begge unger havde skæve ben, den ene meget skæve, den anden kun et lidt skævt ben.
  Derfor tog jeg beslutningen at aflive den værste og så håbe på at den anden ville klare sig. Det har den gjort, og idag kan man næsten ikke se at der er lidt skævhed i benet.

  3 kuld bestod af 3 æg og 3 unger klækkede, de vóksede efter planen lige indtil dagen før de ville gå på pind. Her fandt jeg dem døde i reden alle 3. Den eneste lgiske forklaring jeg kan finde er at de er døde af dehydrering. Det var nemlig lige den allervarmeste dag (30 grader), og da reden er placeret lige under taget (der består af gennemsigtige plader), er jeg bange for at de er blevet “stegt” deropppe..

  Trist! Men håber de lige napper et kuld mere inden sæsonen er forbi, ellers må jeg nøjes med 5 stk, hvilket også er fint tilfredsstillende..

  /Dennis

Skriv et svar