Hvidkindede bylbyl

Taget i Dubai

Så blev det forår for de hvidkindede bylbyl´er.

Jeg har i år 2 par af denne art, og det ene par lod sig ikke vente på forår. Jeg var et smut på ferie i uge 13, og da jeg kom hjem herfra, havde de allerede bygget rede, og lagt 2 æg. Det havde jeg ikke lige satset på, da jeg med vilje ikke havde gjort volieren forårsklar, og havde fjernet alt redemateriale (troede jeg).

Men men de havde fundet lidt, og lå altså nu og rugede. Efter en uges tid var jeg inde og udføre redekontrol, og fandt det ene æg flækket og det andet ubefrugtet, så der var ikke store håb. Men de fik lov at beholde æggene, så de ikke startede op med ny rede osv inden jeg kunne nå at klargøre volieren, samt at jeg fandt det uhensigtsmæssigt med æg nu, hvor der stadig var nattefrost.

Efter yderligere 3 dage lå der æggeskaller i foderskålen og kontrol kunne afsløre et ubefrugtet æg og en lille unge, så nok var ægget flækket, men altså ikke helt beskadiget. I dag er det 2 dage siden at ungen er kommet på pind, så nu er foråret virkelig kommet til Givskud.

/Dennis

 

 

 

 

6 tanker om “Hvidkindede bylbyl”

 1. Det er dejligt at læse, at andre har opdræt af Bulbul.
  Jeg har 3 unger i reden af henholdsvis hvidøret og Rødgumpet Bylbyl + 1 par hvidøret der ruger på 3 æg.
  mvh Preben

 2. Hej, tak for indlæg. Kan nogen svare mig på om der er forskel på Bylbyl og Bulbul? og i så fald, hvad forskellen er? Mvh. Jack

 3. Hej Jack

  Velkommen til. Det er den samme meget store familie vi snakker om, men der er ikke mindre end 3 måder at skrive det på. Hvilken en der er mest rigtig ved jeg ikke, men de bliver alle brugt.

  /Dennis

 4. Så har det andet par af hvidkindede bylbyl´er også vist sig fra deres bedste side.
  De lagde 3 fine æg i en ballon rede, og det blev til 3 unger, som de fodrede fint.
  Nu er det 3 uger siden at alle 3 unger gik på pind, og hunnen ligger på 3 æg igen, så må vi håbe at det igen kan blive til 3 unger.

  Det andet par er knap så produktive, efter deres første unge lagde de 1 æg i reden igen, og så sad hunnen ellers og så meget skidt ud, så mig ind og fange hende. Hun blev sat i varmebur, mens jeg tog på arbejde. Da jeg kom hjem lå der et smadret æg under pinden, og hun så nu frisk ud, så hun blev sat tilbage i volieren, og fortsatte med at ruge på det ene æg, som siden viste sig at være befrugtet.
  Desværre flækkede også dette æg, og denne gang mere end ungen kunne klare, så den gik desværre til.
  Tror de må mangle noget calcium, da deres æg er meget tyndskallede, så nu får de ekstra calcium, og derudover lidt ekstra vitamin over deres frugt. Så burde det nok løse problemet.

  /Dennis

 5. Hej !
  jag är nu inskriven här .jag var mycket intresserad av vitkindad bulbul och jag ser att ni har mycket erfarenhet av den typ en av fåglar .Om jag förstår rätt ,det är många som har dom i ute voljär året runt och de klarar av kylan utan problem .
  DJ du fick ungar som överlevd till vuxen ålder mycket intressant
  Jag bur i södra Sverige och pga. allergi har jag alla mina fåglar ut i verandan och i utevoljär
  jag har sett manga här i Sverige som är tama och mycket sociala och kan vara mycket roliga . det är det som har dragit mig till dom.ja vill skaffa mig ett par och ber om eran hjälp för att råda mig vart kan jag köpa ett par och hur ska gå till väga för att kunna häcka dom
  MVH
  nou

Skriv et svar