Gang i Cubafinker og Sangtimalie

Stor Cubafinke - han

Ja, de deler voliere med to stk rødhovedet amadine, og i går havde de begge 3 æg i reden.

Cubafinkerne i inderrummet og Sangtimalierne i en thuja uden for – men ikke under tag. De starter faktisk hvert år med at bygge i den og så flytter de ind under tag senere på sæsonen. Men jeg plejer at ligge en plade over volieren, der hvor thujaen står.

Cubafinkerne er jo årets nye indbyggere i mit fuglehold og det må siges at være en dejlig tilføjelse – de er så livlige og hannens sang er meget behagelig. Jeg fik dem på eftermarkedet i Århus og de lagde faktisk æg i et kassebur over vinteren, men de var ubefrugtet. Jeg er lidt spændt på dette nye forsøg for jeg ser tit begge fugle, så man får et indtryk af at de ikke ruger særligt fast, men det kan jo snyde. Eller det håber jeg da.

I den voliere får de også opblødt frø, men ellers så fodrer jeg på samme måde, som til de øvrige frugt- og insektædere, da sangtimalierne også skal have deres.

Esben

7 tanker om “Gang i Cubafinker og Sangtimalie”

 1. Ja, det blev ikke til meget i første runde.

  Cubafinkerne rugede ikke færdigt – så der kom ikke nogen unger mærkeligt nok, men de er vist ved at forsøge sig med en ny omgang.

  Sangtimalierne havde tom rede, en dag jeg kiggede – men det gør heller ikke noget at de lige skubber sæsonen lidt – de plejer at nå rigeligt med kuld på en sæson.

 2. Stilstand
  Ja, sangtimaliehunnen forsvandt umiddelbart efter den kontrol og hannen syger nu på fuld hals for at tiltrække en ny – så hvis nogen har et par som sidder eller en løs hun. En tidlig unge er jeg også interesseret i.

  Evt så er der en voliere som kunne tage et mindre par frugt- og insektædere, hvis nogen ikke har forhold eller plads i denne sæson – altså bare på gratis sommerophold. 😉

  Cubafinkerne er stadig meget aktive, men de er ikke særligt stabile til det med udrugning, så jeg er spændt på om det bliver til mere.

 3. Hej Esben

  Det lyder lidt som det går hos mig.

  Mine Cubaer er i ustandselig bevægelse, – hannen synger, der bygges reder, og så sker der vist heller ikke mere.
  Men det vi kan jo nå det endnu, – så mon ikke vi bare skal være tålmodige, – og håbe det bedste 😉

 4. Sangtimalierne.

  Øv, -hvor er det træls med din hun, – er den død eller bortfløjet?

  Jeg har jo 2 par gående, det ene par blev indkøbt i foråret, det andet er min gamle hun og en han fra dig (burskadet) som jeg fik på fuglemnarkedet.
  De sidste har haft 3 æg, hvoraf der kom 2 unger, – den ene fald ud af reden en af de første dage, – den sidste var forsvundet efter 8 dage og det var så det.
  De har vist bygget igen, men jeg har ikke fundet reden.

  Det nye par har kun fløjet med strå, – men måske sker der mere i løbet af sommeren, – hvis vi får sådan en 😉

 5. Hunnen virkede en anelse sløv sidst jeg så hende, men stadigt flyvende og aktiv, så jeg tror hun døde – har bare ikke fundet hende.

 6. Overraskelse hos Cubaerne

  Efter at de nu har bygget 3 reder og lagt æg alle stederne, så faldt mine forventninger til at det skulle blive til noget. Men i dag ville jeg lige tjekke status i redekassen indenfor, og da jeg skulle til at hælde evt æg ud i hånden, ser jeg i stedet noget fjeret i reden. Da jeg ser efter kigger der pludselig et øje på mig. Så kan det nok være at jeg fik sat reden på plads igen.
  Der så kun ud til at være en unge, men det er også en fin start. Specielt når nu hunnen var travlt i gang med at forer en ny rede udenfor samtidigt. Hannen bygger vist starten og så tager hun over.
  De har haft spist op af frø flere gange, men der har altid været både tovo og æggefoder til rådighed. Tidligere på sæsonen fik de opblødt frø, men det har de ikke fået længe nu, så det var da fint arbejde af dem.
  Dejligt sådan at opdage store unger – det sker ikke hver dag!

 7. Den første unge kom på pimd, men gik desværre til i ydervolieren på tredje dagen. Dog var hunnen allerede i gang med at lægge æg i en ny rede, mens hannen var ved at bygge endnu en ny rede. Han arbejder mest som om han er vant til flere hunner …

  Hunnen lagde mindst 4 æg i den nye rede udenfor, og der er nu unger, som er flere dage gamle nu.

  Så er spørgsmålet bare om jeg skal fange alle sammen ind og lukke dem inde i inderrummet. Men jeg ser lige hvor aktive ungerne er når de kommer ud. Jeg skal ikke miste et stort fint kuld til dårligt vejr osv.

Skriv et svar