Så er skaderne også i gang

Skægskadedrossel
Hannen ligger på reden

For et par dage siden så jeg første gang hannen på reden, men de havde jo tidligere ligget på reden uden æg, så jeg troede ikke, at der var noget. Men et tjek i forgårs viste at der var to fine æg i reden og de ruger fint videre.

Denne gang har de jo bygget et nyt sted, og de har faktisk bygget en rede denne gang. Sidste år kom der jo ikke meget mere end et par stimler kokos og lidt græs i reden. Som jo også blev tømt flere gange. Eneste problem med placeringen er at den er udsat for nedløbsregn fra taget, så det kan jo være lidt voldsomt, så jeg skal lige finde ud af noget med en plade over thujaen for at beskytte mod det værste.

Men grundet de forbedrede indtryk under redebygningen, så har jeg en lidt bedre fornemmelse for opdræt end jeg havde med dem i sidste år. Det ville være rart med lidt unger igen – det er ved at være længe siden, at der er sket noget på den front.

Krydses hvad krydses kan…

Esben

13 tanker om “Så er skaderne også i gang”

  1. Det er da ret glædeligt alt det der foregår ude ved dig – håber det bar kører på skinner i år . de fleste fugle her lader vente på sig desværre

  2. Stadig to æg i dag – de lå begge på reden forleden.

    Men det er stadig en meget tynd rede – så det kan være at jeg skal have gang i noget indlæg.

  3. Sidste søndag – den 22. april fjernede jeg to kolde og ubefrugtede æg fra deres helt ubrugelige rede. Det bliver helt sikkert nødvendigt med et indlæg i den rede også, hvis de skal have en chance for at holde de æg varme.

    Utroligt at de ikke kan gøre det bedre, når der er rigeligt at bygge af…

    Dumme fugle!

  4. Så er det vist ved at være tid til at komme ud af busken.

    Mine Skægskadedrosler er også gået igang, de lagde 3 æg i en ok rede, bygget i en “due”kurv midt i en thuja.
    Der klækkede desværre kun et af æggene, selvom alle 3 var befrugtet, hvilket undrer mig lidt. Den ene unge blev ca dage gammel, så røg den ud sammen med æggene. Typisk skadedrossel manér..! Men de er nok igang igen inden længe..

    /Dennis

  5. Dumme skader…

    Ja, de er ikke de bedste redefugle – efter at have fjernet æggene ville jeg lægge et indlæg i reden et par dage senere, og da jeg vil gøre det ligger der allerede 4 æg i reden igen. Men reden er stadig sørgelig – så jeg løfter de 5 strå og æggene op og lægger indlægget under og det hele ovenpå igen.

    Parret ruger fint – ofte ligger begge forældrefugle på reden, men en lille uge senere, ser jeg fra nabo volieren at der kun er 2 æg tilbage. Og i weekenden var reden tom. Jeg finder så et æg med en unge hængende ud af. Fuldt udviklet og få dage fra at klække. Så nu har de da fået styr på det grundlæggende og reden er god nok til at ruge i – så nu kan det vel kun gå fremad! Håber jeg…

  6. De sidste mange gange jeg har haft mulighed for at se til reden, har der kun været et æg, men så i dag var der serveret en udklækket unge i inderrummet.

    Med deres konstante æglægning og rugning uden pauser er det svært at vide hvornår der kan komme unger, men nu må vi se om cirka 12-14 dage – de kom jo lige et lille trin videre denne gang – ungen kom ud af ægget!

  7. Efter en lille pause var der nu lagt to æg igen i går. Så må vi se hvad det bliver til denne gang. Ville ønske jeg havde nogle sikre ammefugle, for så smed jeg et af deres æg under dem, for befrugtningen lader til at være i orden.

  8. Søndag den 1. juli skulle jeg på camping, så jeg ville lige tjekke inden jeg gav passeren instrukser. Men sørme om ikke hunnen lå på reden med unger under sig. Igen et fremskridt.

    Der blev givet besked om rigeligt med foder, men da jeg kom retur var reden tom. Sikkert tømt samme dag.

    Desværre så ser hannen pludselig ret slidt ud – han nyser også lidt, så jeg overvejer om man skulle ofre et tjek på ham. Men ung er han jo ikke…

  9. Ærgeligt at hører – du kunne starte med at give ham noget ivermectine plus minus du par bogstaver, under vingen. Det kan sikkert være nok til nyseri’et forsvinder og måske han retter sig

  10. Hej esben

    Du kan købe det ved dyrlæge, Rob webber har det (op blandet fra bogena) den lokale svine bonde har sikkert også noget op blandet 🙂

  11. Så skete der noget!

    Jeg var næsten holdt op med at kigge hos skaderne, men så dagen efter at jeg havde fjernet endnu en lille død unge i inderummet, der så jeg tilfældigvis at hannen ikke slugte ormen med samme som normalt. Lidt efter var hunnen på vej ind, så jeg skyndte mig ud for at kigge efter og der var sørme unger i reden. Antal var lidt svært at se.

    Der er stadig unger, men jeg har siden fundet endnu en unge, så der er risiko for at de kun fodre en enkelt unge. Og da jeg lige har fået foder nok til at fodre flere par med store kuld, så kommer de ikke til at mangle.

    Hannen ser stadig lidt slidt ud… , men jeg venter med en evt behandling til ungerne er på pind og selvstændige.

  12. To unger på pind i dag!

    Ja, det kan være sket for en dag eller to siden, men jeg så to fine unger sidde højt til vejrs i dag.

    Forældrene fodre fint med det dyre foder: Zophobas, frosne fårekyllinger og frosne voksmøl, droner og lidt hvide melorm og pupper.

    Men det var også vigtigt for bestanden – nu håber jeg bare at hannen holder til en sæson mere – nu hvor de endelig har lært, hvordan man gør.

Skriv et svar