Omei’erne er endelig startet

Omei pragttimalie - hun tv og han th

I løbet af den sidste måneds tid har Omei’erne bygget rede flittigt. De var lidt længe om at finde ud af hvor det skulle være, men da de havde smidt en del trevler det samme sted, så satte jeg en kurverede op der, og så blev der endelig bygget noget, der lignede en rede. Men da jeg efter et kig fandt en færdig rede, så var der 4-5 dage senere, stadig ingen æg. Derimod havde de pillet reden i stykker igen.  Men ved sidste kontrol i torsdags (31. maj), var der alligevel 3 æg i en – igen nu – pæn rede.

Så vi satser og håber på, at de har gjort forarbejdet ordentligt og at der er krudt i æggene.

Fryseren er fuld og det passer vist cirka med, at der begynder at komme droner igen, så det er helt perfekt!

Esben

6 tanker om “Omei’erne er endelig startet”

 1. Det lyder da spændende, det er væsentlig mere end mine fugle laver.
  Håber på en glædelig opdate snart

  Er det kokus de har bygget af ?
  Har de bygget i en busk eller så og hvor højt ?

 2. De bygger næsten udelukkende af trevler ja, men jeg har haft succes med at placere kurvereder i thuja. Jeg bruger strips fra kanten og ind på stammerne og grenene, så de ikke ryger nogen steder.
  Flere gange er de dog begyndt at bygge et andet sted og så har jeg opsat en rede der, som de så går i gang med.

  De smider bare en masse trevler et sted – det ligner slet ikke en rede.

  Den er cirka 140 cm over jorden – den højde har de bygget i flere gange.

 3. Ja, det er ved at være op over nu – jeg er begyndt at fodre efter at der er unger, så der er foder, når de klækker.

  Det blev til 2.1 af ungerne sidste år. Desværre fik jeg ikke noteret kønnene, da jeg ringede dem, så vi kom til at sende 1.1 til Sverige i bytte for 0.2. Vi skulle have haft nogle flere hunner til landet, men fuglene er da stadig inde i arbejdet, så de er ikke mistet.

  Kønsforskellen var tydelig da jeg tog dem fra, men senere på vinteren kunne jeg ikke længere se forskel.

 4. Jeg troede hannen bibeholdt de små røde fjer for enden af halen og hunner ikke havde det.

  Hvordan blev dine så ?

  Ja lidt nysgerrig er jeg 🙂

 5. Ja, det eneste jeg så til det første kuld var en unge på volierelågen… Pæn og fin, men død. Der har sikkert været endnu en, da der kun var et æg tilbage i reden. Jeg lod ægget ligge, men en lille uge efter lå det der stadig og så tog jeg det væk. De havde foder tilrådighed, men det var mest som om de ikke forsøgte at fodre, men bare smed dem ud.

  Der gik lidt før jeg så byggeaktivitet igen. Denne gang helt fremme i volieren – et ret håbløst sted, så jeg opsatte en kurverede – men så flyttede de en meter væk til en thuja – stadig meget tæt på lågen, så jeg behøver ikke gå ind for at tjekke om de stadig ruger.

  I dag så jeg to æg – så de er lige startet med rugningen i dag.

Skriv et svar