Foderpiller

Er lige vendt hjem fra udstilling i Kassel og jeg fik købt mig en spand Avian insektæder piller som jeg længe gerne har ville prøve af. Jeg bruger normalt universalfoder fra Claus, men synes godt om ideen med en foderpille, så fuglene ikke kan selektere så meget som de gør i universalen. Er der nogle der har gode som dårlige erfaringer med ovennævnte pille? Jeg suplerer mit uni med Orlux t- 16 frugtpiller.

Vh

Eddie

3 tanker om “Foderpiller”

  1. Jeg har nu brugt den pille du snakker om, i ca. 2 måneder, og mine fugle tager den meget gerne. Både tør som opblødt.
    Til gengæld har jeg haft lidt tilvænnings problemer med nutribirds T16 frugtpille, men efter godt 3 måneders tid er alle fuglene nu så småt ved at have accepteret den. Dog kun når den er delvis opblødt i frugt/universalfoderet.
    Dette kan nemt have noget at gøre med T16 pillens relative store størrelse, og mine ikke så store fugle! Det er også netop det der gør at Avian nye insektpille, er meget spændende, da den ikke er meget større end et *

    Jeg er nu også så heldig, at jeg har fået fingrene i noget Claus universalfoder, så nu håber jeg at jeg får lidt bedre styr på mine fugles foderstand.
    Jeg ved der arbejdes på at lave noget samkøb af Claus produkter, så hvis nogen er interesseret i at prøve, skal i være velkommen til at kontakte mig, så skal jeg lade det gå videre.

    Mvh
    Dennis

  2. Jeg har tidligere brugt lidt forskellige typer foderpiller, og de er da alle blevet taget, men kun som supplement. jeg vil give dig ret Eddie, at sorteringen af fødeemner vil blive begrænset, hvis fuglene kunne bruge piller som basisføde. Pt. er jeg stadig på Tovo-vognen, men det er kun til jeg finder noget bedre, for der er ulemper, udover at fuglene på længere sigt lader til at blive for fede. Det fine smulder, der er tilbage til sidst, er der ikke mange andre en melormene som gider tage, og det er alligevel en stor del af foderet, der derfor ikke bliver udnyttet.

    Jeg er klar på at prøve lidt forskelligt af, så lad os bare få bestilt noget hjem, og se om det dur.

  3. Hej igen.
    ja, det største problem med universalfoder er at næringsindholdet er beregnet f.eks pr 100 gram, hvilket altså betyder at fuglene skal indtage 100 gram af det samlede foder for at deklarationen holder.Men det er jo som sagt af det samlede foder,så hvis fuglene vælger de store stykker af tørret frugt, samt de tørrede insekter i blandingen fra så holder det ikke. Vitaminer mm i et universalfoder er jo tit tilsat i pulverform og vil naturligt nok være en del af det fine pulver der ligger tilbage og det er det største problem med de fine typer, f.eks Tovo.
    Claus foderet er grovere i strukturen, så det hjælper lidt, men stadigvæk.. En pille giver et mere sikkert indtag og det er vel også nemmere at veksle foderet mht protein. Så kan man i ynglesæsonen give 80 % insekt piller og 20 % frugt piller og omvendt som hvilefoder.Pillerne er selvfølgelig kun basis kosten, der skal supleres med frugt og insekter alt efter arten af fugle. Lyder det helt galt?
    Kunne være vi skulle oprette en tråd hvor man beskrev sin foderplan og fuglebestand til inspiration ?

Skriv et svar