9 tanker om “Sortbrystet drossel”

 1. Hej ???
  jeg har haft disse drosler siden 2003, samme par. Det er dejligt, at der er flere der har interesse i disse fugle. I mange år var der ikke den store interesse for dem, måske fordi de skal have en del foder for at komme med et godt kuld unger. Gerne regnorme. Det er ikke en fugl der kan holdes en et lille bur, efter min mening.
  Den opføre sig som vores solsort, dette gælder sang – foder – rede og måden den søger føde på. I vintertiden spiser den en del frugt – bær.
  Jeg fik i mange år 4-5 kuld med 4 unger hver gang.
  reden bygges enten selv, eller i en kurverede gerne højt, og lidt i skjul, men kan også være i det fri. Materialer er græs – mos – kokos – div, alt dyppes i vandet ligesom drosler gør.
  Ungerne hopper ud ligesom solsorten længe før den kan flyve, og hopper rundt på bunden.
  Men den vokser meget hurtigt, med den rigtige mængde foder. Jeg har ungerne gående sammen med forældrene mens næste kuld er på vej. Forældrene jager de gamle unger når de næste er klar til at hoppe ud. Hos mig går de i et bur på ca. 100 m2

  Peter L (peter.l@c.dk)

 2. Det var gode informationer,tak for det. Mine går ligenu sammen med andre fugle,men planen er at bygge en voliere til dem, hvor jeg forhåbentlig kan få dem i gang, men den bliver kun 1,2 dyb, 2,5bred og 2,5 høj. Mon ikke det forkorter tiden hvor evt unger kan gå hos forældrene i forhold til hos dig på 100 m2 ? Er der nogen type beplantning der er at foretrække til reden ?
  Jeg regner med at lægge et tykt lag flis og blade på bunden for at give dem noget at rode i.
  Hilsen

  Eddie

 3. Hej Birdman
  Jeg vil mene, at det er et lille bur. Du skal tænke på den danske solsort. Hvis du holder den på den plads, skal du fodre en del, mine tager 10 store melorm hver 10 min, når der er unger, og det er efter de selv har fundet noget.
  Jeg har ingen problemer med andre fugle, har aldrig set dem jage med de andre fugle, så du kan roligt holde dem sammen med andre.
  Mine kan bedst lide selv at bygge i stedsegrønt, men de bygger i, hvad der er. Jeg tror ikke, at det er vigtigt, hvad det er, bare det kan holde reden, og den er tryg.

  Jeg har haft reder alle steder, i det fri, i stedsegrønt og i fyrregrene på væggen. De kan godt lide at rode på bunden, også i bar jord som de bruger til redebyggeri. Havde jeg kunnet finde ud af det, ville jeg sende nogle foto af reder hos mig.
  Peter L

 4. Hej igen.
  Mit problem er at i den “store” Voliere (4 x 8x 3,5 m)
  går der et par Rødhalede skadedrosler og dem stoler jeg ikke på mht til evt drosselæg og unger, så derfor må jeg bygge til efter forholdene. De går fint sammen med hverandre i øjeblikket men tvivler på at det vil gå til foråret? Hvordan er deres opførsel i sæsonnen? Jeg forestiller mig at deres display indeholder en del jagen af hunnen, men forsætter dette evt til reden er bygget eller hvordan? igen, tak for de gode svar.

  Venligst

  Eddie

 5. Hej
  ja der kan jeg godt se et problem, men jeg vil stadig mene at den er for lille. Dermed ikke sagt, at der ikke kommer unger. Og man har jo ikke mere plads end dem man har.
  Ja det er rigtigt, der er en del jagen efter hunnen, dette foregår indtil den ligger på reden.
  Jeg har 2 par, det ene går som sagt på de 100m2, der er der ikke meget jagen, det stopper også når reden påbegyndes. Det tager ca 2 dage at bygge den, hvorefter den normalt ligger 4 æg, men jeg har set 5 stk.
  Det andet par går på 30 m2, der er mere jagen, men dette par er et nyt par, som ikke gav unger i 2009. Jeg kan ikke sige hvorfor. Men jeg tror at den valgte at bygge men ikke lægge æg. Vi må se i 2010.
  Hannen synger i den tid hvor hunnen ikke ligger fast på reden.
  mvh
  peter

 6. Hej igen.
  Jeg takker mange gange for svarene,det er virkelig godt
  at få noget så konkret at starte op med. Jeg håber at jeg kan dele lidt ud af mine, forhåbentligt gode,erfaringer med arten næste år.

  mvh

  Eddie

 7. Hej Birdman.dk
  Jeg har også sortbrystet drosler. Mine går i en voliere på 2x4m jeg fik unger sidste år, men ingen i år. hvorfor ved jeg ikke men som pel skriver så skal de have meget foder mine får melorm og tovo blandet med solsikkeolie ,mamelade og honning som jeg giver en tur i mikrooven til det bliver flydene.og en masse frugt men ikke mange regn orm.( det er måske forkert)de jager ikke andre fugle mine går sammen grå kadinaler.
  Men elles som pel skriver det eneste jeg vil sige at 2 par artsfæller kan ikke gå samme.
  for jeg har 2 hanner i oversskud, jeg købte en unge ved pel som vi trode var en hun, men da den udfarvede viste sig at det var en han og de 2 kan ikke gå sammen.
  mvh
  IJ

 8. Hej IJ

  Tak for indput. Det var godt også at høre fra dig der har en voliere størrelse som ligner den jeg har tænkt mig at lave. Jeg var ved at overveje at give droslerne en chance i min storre voliere, bare for at se om det kunne gå sammen med de rødhalede skadedrosler, som jo ikke er de mest barske.. Er der nogen der har haft forsøgt at holde andre arter sammen med dem, med held ?
  Hilsen

  Eddie

 9. Hele vinteren har det været hunnen af de sortbrystede der har jaget hannen af foderskålen og tit helt ud af inderburet indtil hun selv havde spist, men i de sidste dage er rollerne byttet om, nu må hun bare ud mens han spiser. Trods 1/2 m sne i volieren er der forår i luften.

Skriv et svar