Blåhovedet papegøjeamadine

Blåhovedet papegøjeamadine
Blåhovedet papegøjeamadine

Ja, det er lige i grænsen af bloggens fuglemålgruppe, men lidt afveksling skader jo aldrig.

Jeg har haft et par af disse kønne fugle gående i en veltilplantet voliere hele året, uden at de har taget initiativ til noget. Så jeg tog dem ind her til efteråret og satte dem i et kassebur. Skuret, hvor de går, er opvarmet med en lille varmeblæser, så temperaturen holdes omkring de 5-10 grader. Her begyndt hannen så at synge kraftigt – sikkert animeret af den kraftigt øgede lysmængde og dagslængde. Så jeg forsøgte med en lukket redekasse. Efter at have set den lidt an så begyndte de at bygge rede, og de lagde et kuld på 4-5 æg. Nu ruges der trofast, men jeg er lidt i tvivl om, hvad de kræver for at fodre ungerne op, specielt i forhold til levende foder.

Kan de nøjes med frø, æggefoder og tovo? Eller skal der mere levende foder til?

6 tanker om “Blåhovedet papegøjeamadine”

  1. Hej

    Jeg holder også denne lige skønne fugl, i mit fuglehold. I foråret byggede de også rede i en halvlukket redekasse, og rugede fint. Første kuld, var desværre ubefrugtet. men anden gang var der fyld i æggene.
    Jeg ændrede stort set ikke på mit foder, og det vil sige at de blev fodret op på: Tørt før (sisken blanding), blødsat frø (sisken blanding/trope blanding), Kasper æggefoder, og en gang imellem et stykke æble eller lidt fuglegræs. Ingen levende foder.

    Det gik fint, 3 unger på pind. Det eneste jeg vil ændre til næste år, er sisken blandingen. Den er altså lige rigelig fed til disse fugle, og det giver en stor sandsynlighed for ubefrugtede æg.

    /Dennis

  2. Den 10. december kiggede jeg om aftenen i kassen og opdagede 2-3 unger samt 1-2 æg. Jeg satte noget frø til spiring, og ventede til dagen efter.
    Ved kontrollen den 11. december var der kun to unger og ét æg. Der var intet at se til de manglende unger, selvom de kun har et lille kassebur. (Spiser de ungerne?)
    Den 12. december var der én unge tilbage og ægget var smidt ud. Indeholdende en fuldtudviklet unge. Jeg havde naturligt nok ikke mange forventninger til at den sidste unge skulle klare det, men den var der stadig dagen efter og lever stadig den dag i dag. Men det er vist for tidligt at vide sig sikker.

    Om det var det spirede frø, som gjorde forskellen ved jeg ikke, men det var det eneste, som jeg ændrede.
    Fuglene har adgang til tørt frø – trope/sisken, æggefoder, tovo, æble, og nogle få melorme.

  3. Davs med jer begge,

    Den blåhovedet er som sådan at yngle som den rødhovedet.

    Vi har opdrættet dem en del gange, og det består af enten

    1) tropeblanding med ekstra græs, æggefoder

    eller 2) tropeblanding/papegøje amadine blanding samt æggefoder med lidt pinkies i

    At de begynder at yngle nu, er ikke helt unormalt, vi plejer at starte dem op i starten af nov. At de vil yngle med så få graders varme er dog utroligt, og det kunne måske være med til det ikke helt er lykkes ?

    en bekendt sagde til mig engang, at tovo kunne de li’ men havde ikke godt af det, de blev for fede.

    der er ikke så mange ben i at opdrætte dem, bare lad dem få noget fred og ro

    Mvh Jannick

  4. Hej igen!

    Der er stadig liv i den sidste unge, men desværre ikke i hannen længere. Han har siddet og trykket, som om han havde hård mave, men det lignede snarere vand, som der er kom ud. Sådan sad han i 2-3 dage, inden jeg fandt ham død i dag. Det var som om der var noget, som han ikke kunne få ud. Det lignede næsten læggenød, men det burde hanner jo ikke kunne få…

    Som jeg kan se på foderet, så er det mest det spirede frø og æggefoderet, som der går noget af. Tovoen bliver ikke rørt.

  5. Det lykkedes alligevel ikke at få ungen på pind.

    For nogle dage siden fandt jeg ungen i bunden af buret, kold, men fodret. Jeg tror at den er faldet ud af redekassen og er død af kulde. Den havde nemlig sår på vingekanterne, som om den har forsøgt at bevæge sig tilbage i reden.

    Så der er vist en hun til dig, Dennis. Så må du se om du kan sælge din overskuds hun. Jeg holder mig til de rødhovedet, hvis de ellers får lov til at blive. Jeg er lidt træt af at fodre frøædere med levende foder og der er helt fyldt op nu med et par frugt- og insektædere i hvert bur.

  6. Hej

    Trist med ungen, det havde nu været lidt af en solstråle historie, at få en unge på pind i 10 graders frost.
    Nå men jeg tager gerne imod. Så må vi se om jeg skal af med min egen hun unge, tror godt jeg kan finde på at sætte et par i en anden voliere i år, og se om det kan lykkedes at lave en lille flok.

Skriv et svar