Alle indlæg af Jesper

Melorm til grå kardinaler

kardinal

Jeg er så heldig at have 2-3 små unger af Grå kardinaler i reden. Fra sangtimalierne ved jeg, at kun hvide melorm duer som supplement til deres andet levende foder.

Jeg tænker også, det er optimalt kun at fodre med hvide melorm, men er der nogen der ved, om de mørkere også skal helt undgåes ved Kardinaler (og bylbyler for den sags skyld), så der ikke kommer u-levedygtige unger?

Udover melorm får de frosne pinkies, voksmøllarver og hvad de ellers kan finde i volieren. (Og  tørt og spiret frøblanding, æggefoder og tovo)

Mvh Jesper

Kan sangtimaliehunnen klare det alene?

Jeg har lidt bøvl med mit gamle avlspar af sangtimalier, og håber nogen måske har et råd; Første kulde æg blev ædt/smidt ud af reden, så snart de blev lagt. Jeg havde hannen mistænkt, så da de gik igang med andet kuld og han havde fjernet første æg, blev han lukket fra i inderafdelingen. Hunnen lagde to æg mere og ligger nu og ruger. Spørgsmålet er så om hun mon kan opfodre eventuelle unger selv, eller om hannen skal lukkes tilbage – og i givet fald hvornår?

Når jeg tænker over det, mener jeg at de sidste par kuld i 2010 blev smidt ud som enten æg eller nyklækkede unger, så jeg har ikke den store tiltro til ham, som familieforsørger.

Jesper DH