Nye pillefoder-emner fra Avian

På det forgangne fuglemarked i Århus havde jeg tid til at kigge lidt på nye produkter fra Avian. Fuglegaarden havde 3 nye produkter med, som jeg ikke havde set før. De var alle i pilleform og af en størrelse som burde være optimal. Det ene produkt var tydeligvis rettet mod større frugtspisere som beo’er og lignende, da disse havde en vis størrelse. Men om fuglene vil tage dem er jo straks noget andet. Jeg har selv købt en prøvepose med NutraZu, som bliver afprøvet pt. Du kan læse mere om produkterne på www.avian.nl

NutraZu
Garanteret analyse: Råprotein ikke mindre end 28,0%, Råfedt ikke mindre end 12,0%, Rå fiber ikke mere end 13,0%

NutraZu Zulife
Denne foderpille er større end de andre to produkter, men måske er den spændende at bruge lettere opblødt i ynglesæsonen.
Garanteret analyse: Råprotein ikke mindre end 21,0%, Råfedt ikke mindre end 8,70%, Rå fiber ikke mere end 2,00%

Scenic Tropical Bits
Dette foder med det flotte navn er tilsyneladende et pillefoder, hvor de har blandet æggefoder (2/3) og universalfoder (1/3)
Protein min 24%, fedt min 4,0%, max 5% fiber, Calcium min 1% – max 1,4%, Fosfor min 0,6%, tilgængeligt jern min 80 ppm – max 120 ppm., fugt max 10%, aske max 6%

Esben

3 tanker om “Nye pillefoder-emner fra Avian”

  1. Hejsa

    Jeg har nu i et stykke tid brugt Nutrazu, altså den lille pille på billedet til venstre.
    Indtil nu har det været lidt svært at få fuglene til at tage den, men det virker til at der nu er ved at være smag for den. Dog slet ikke i samme mængde som Nutribird T16, som jeg bruger flittigt. Forskellen på disse 2 slags pillefoder er, uden at jeg kan huske proteinindholdet i nutribird, at Avian nutrazu, har et meget højt protein indhold, og som derved måske kan hjælpe til at give vores fugle et boost, op mod ynglesæson.
    Måske der er nogen herinde, der har prøvet at bruge det i en ynglesituation, som kunne komme med nogle erfaringer på det punkt? (Eddie)
    Jeg tænker specielt på om fuglene evt kan bruge pillerne til at fodre ungerne med??

    /Dennis

  2. Jeg har nu anvendt Nutrazu i 3 mrd, dog sammen med orlux t-16 og i forholdet 80 % t-16 til 20 % Nutrazu.
    Jeg har brugt det som eneste protein kilde hele vinteren, kun supleret med frugt og det ser fint ud rent konditionsmæssigt på alle fuglene(drosler,skadedrosler,pragttimalier & bülbül), men det vil nok først vise sig længere fremme i sæsonen om det har været en succes i forhold til Claus universalfoderet som jeg ellers sværger til. Jeg er netop begyndt at trappe fuglene op på protein, simpelthen ved at øge % af Nutrazu og er nu oppe på ca 40 % og jeg regner med at “lande” på 80 og så suplere med opblødte kattepiller og revet hårdkogt æg. Altså 0 universal hos mig! Jeg opbløder mine t-16 piller og tilsætter derefter Nutrazu, som er så lille at den let smatter ud. Fuglene tager den gerne,droslerne som det første og bülbül og pragttimalier som det allersidste, men det er jo noget med at ramme mængden så fuglene ikke kan selektere men SKAL spise “det hele på tallerkenen”, hvilket er udgangspunktet for enhver seriøs foderplan.Fodrer man efter “haglbøssemetoden” som min gamle chef kalder det, så er det jo dybest set bare fuglene der vælger hvilken slags slik de vil have. Og så skal man heller ikke bare lave sit foder om hvis man har noget der fungerer, der bør være en god grund til det.

  3. Tak for indlægget, Eddie!

    Det har i hvert fald fået mig til at tænke lidt mere over min fodermetode. Jeg har alle dage anvendt haglbøssemetoden – undtagen da jeg lavede min egen blanding, men der puttede jeg også lidt af alt i, så fuglene har hos mig haft fuld valgmulighed. Det er ikke så slemt, hvis foderet de foretrækker også er godt for dem, men det bliver unægtelig lidt ensidigt.

    Men jeg er nu begyndt at tilpasse mængden i det mindste, så det de helst vil have blive spist op, og jeg kan tydeligt se, at det har stor indvirkning på mængden af foder der bliver brugt. Så det er en del billigere at tilpasse foderet, hvilket også bliver lettere nu, da mine fugle nu er fordelt enkeltvis i ynglevolierene.

    Jeg har endnu ikke haft den store succes med NutraZu. Det er faktisk kun min Skægskadedrosler som har taget af dem, så det ser ud til at jeg skal tilpasse foderet lidt mere, så de bliver tvunget rundt på en større del af paletten.

Skriv et svar