Vigtigt år for diademyuhinaerne

Min enlige han gik og kaldte på en hun hele vinteren, efter at han havde udlånt sidste sæson. Nu fik han endelig en hun omkring påske og det var ren lykke. Det begynder at blive lidt tyndt i de forskellige bestande af frugt- og insektædere i DK. Der bliver lavet for lidt unger og der dør for mange fugle og unger. Ofte lykkes opdræt jo – det sker heldigvis ikke så sjældent, men der går bare ofte noget galt inden næste sæson starter, så ungerne aldrig bliver til nye par. Diademyuhina-bestanden er ikke høj og der er virkelig brug for nogle unger og senere nogle nye unge par. Det burde være muligt at få øget bestanden hurtigt, med en målrettet indsats. Hvis bare folk ville give dem pladsen – udbyttet bliver bare højere, når de ikke skal slås med andre fugle i volieren. Nu har mine fået plads – så håber på et godt resultat i år!

Parret blev sat i min største voliere på 7×2 meter og der gik også kun omkring 14 dage, så var reden bygget og de ligger nu og ruger stabilt.

Antal æg er ukendt, men også lidt underordnet, så længe de bare er befrugtet. Men skyder på 3-4 æg som normalt.

Reden er bygget frit i en thuja, men den virker stabil, så jeg satser på at den holder til et kuld tidlige unger.

/Esben

8 tanker om “Vigtigt år for diademyuhinaerne”

 1. Æggeskaller fra klækkede æg lå ved volierelågen i går. Det store frostfoder sortiment er sat i værk.
  Taknemlig over at reden er under tag – så sover man bare bedre …

 2. Reden er bygget frit i en thuja, men den virker stabil, så jeg satser på at den holder til et kuld tidlige unger.

  Stol aldrig på at de selv bygger godt nok! Ungerne blev fundet på jorden under reden – 4-5 dage gamle. 3 stk…

  Men i dag var der lagt et æg igen – og reden er understøttet solidt nu, med en kurverede sat fast med strips.

 3. Efter de vanligt 12-14 dage var der unger igen. Den 22. maj var reden fuld af unger.

  De får frostfoder 2-3 gange om dagen. Sent på aftenen sætter jeg ind, så der er noget når de starter dagen, og de får igen om morgenen og når jeg kommer hjem fra arbejde.

  Pinkies og voksmøl fra frost. Hvide levende melorm. Droner bliver lagt ud i små mængder 3 gange om dagen – lægger dem enkeltvis på et brædt. De blev ikke taget, hvis de lå i bunker i skålen.

  Fårekyllinger er forsøgt med det første kuld, men de ville ikke tage dem.

 4. To fine unger på pind!

  To store flotte unger sad højt til vejrs i volieren for et par dage siden. I dag klippede jeg buske og andet lidt væk for at skabe mere luft og lys derinde. De er ikke glade for, hvis det bliver for lukket. Et åbent stykke og et mindre mere tæt stykke, hvor reden kan placeres, så der er godt overblik.

  De havde i dag lagt to nye æg i en ny rede – denne gang længere fremme i volieren og ikke så beskyttet. Men der kan da monteres en plade over, hvis det bliver nødvendigt.

 5. To store fine unger taget fra for to dage siden. Det var noget tidligere end jeg normalt gør det, men det er bare noget nemmere, når jeg kan fange dem indenfor og de var tilfældigvis inde på samme tid.
  Jeg satte dem i volieren ved siden af, men har holdt dem inde i et par dage for at få dem til at vende sig mere til mig og for at være sikker på at de spiser selv uden problemer. De fik en stor mængde melorm, så de tydeligt kunne se dem, og det har virket fint. De lader ikke til at have problemer med selv at tage føde til sig.

 6. Lidt update

  Jeg fik ikke opdateret med kuld to – de rugede fint og der lå skaller inden for døren i volieren. De tog godt fra med foderet, men så en dag gik jeg derind og der burde ungerne have været store, men reden var tom og jeg kunne ikke finde nogen tegn på at de havde været der. Vejret havde ikke været det bedste – men fuglene lå trygt på reden også efter klækning, så regnede ikke med at det havde været et problem.

  Men de havde lagt et æg for flere dage siden og i går var der så to æg. Så jeg håber på at de to store fine unger får lidt selskab inden sæsonen går på hæld.

 7. I august tjekkede jeg tilfældigvis rederne efter hos diademerne – men forventede ikke noget. Sidste forsøg var endt med 3 golde æg i reden.
  Men da jeg stak fingrene i reden, så var der sørme liv. Jeg havde ikke holdt gang i fodringen med pinkies og jeg var løbet tør for melorme, så det var ret heldig timing. Jeg fik sat gang i fodringen og det lykkedes at få en flot unge på pind. Ved ikke om der klækkede mere end en unge.
  Der var langt to nye æg i en anden rede kort efter ungen kom på pind – så det er lidt spændende om de kan nå et sidste kuld i sæsonen.

Skriv et svar