Så er skaderne også ved at starte sæsonen op!

1.0 Skægskadedrossel
Den gode gamle han

Godt nok ligger vores hus i et lunt hul, men det burde vel ikke betyde, at de alle sammen starter så tidligt…

I weekenden begyndte Skægskadedroslerne at fore den gamle kurverede, der har været brugt hver gang i de foregående år. Det lod til at både hannen og hunnen deltog. De er ret stille af sig, så det er ikke muligt at høre om de er ved at komme helt i stemning, men det ville nu være fint, hvis de ventede lidt med at ligge æg.

Den eneste ændring, som jeg har foretaget, er at jeg har givet dem lidt Brun Claus med honning, for at se om de ville tage det – hvilket de gerne vil. Stadig sammen med Tovo. Den Røde Claus er de ikke meget for, men jeg tror, at det er fordi den for fin til dem.De har ikke fået levende foder siden november måned, da frosten satte ind.

Esben

8 tanker om “Så er skaderne også ved at starte sæsonen op!”

  1. ÆG!
    I går så jeg første gang hannen liggende på reden og han lå der igen i dag. Da han gik af, viste en kontrol 1 fint blåt æg. Så må vi se om der kommer flere.
    Jeg er lidt bekymret omkring hunnen, for det er som om hun ikke er specielt interesseret i at deltage i andet end æglægningen. Men hvis de igen smider ungerne i indervolieren, når de klækker, så bliver jeg lidt tvær…

    Er der nogen, som har erfaringer med at tage hunnen fra? Hannen har jo opfostret et flot kuld unger.

  2. Ingen æg…
    Det var vist bare opvarmning – eller det håber jeg da. Det blev aldrig til mere end et æg, så selvom hunnen faktisk rugede sin del af tiden, så lykkedes det ikke denne gang. I dag var reden tom og ingen der rugede.
    Nu håber jeg bare, at de ikke går i stå igen.

  3. Man tør næsten ikke håbe…
    Efter sidste kommentar viste det sig at skader fortsatte med at ruge på reden. Måske lå ægget stadig i bunden under redematerialet. Men senere var reden dog helt tom, og de rugede alligevel videre.
    Den 7. maj var der så et nyt æg viste et lille kig. Hunnen går let af reden, når jeg kommer tæt på, mens hannen er næsten umulig at få af reden. Men jeg håbede at det ikke ville være det eneste æg. Det ville være træls, hvis de rugede på et æg igen. For at stimulere dem til yderligere æglægning, havde jeg allerede flere dage tidligere øget mængden af levende foder betragteligt, så de nu kunne leve af det alene – der bliver i hvert fald ikke taget andet.
    I går var jeg så igen inde til et lille kig, og stor var glæden, da der lå hele 5 æg under hunnen! Hun blev også sur på mig, hvilket jeg tager som et rigtig godt tegn, da hun tidligere har vist sig lidt uerfaren med det med formering. Så jeg vover at håbe på det bedste!
    Det er godt at drone-sæsonen starter igen nu…

  4. … og det skulle jeg heller ikke have gjort!
    For et par dage siden så jeg at der kun var 4 æg tilbage, men det var også i orden.
    I dag var reden så tom – næsten – der var et enkelt æg tilbage under det sparsomme redemateriale. Dermed slut med at lade dem klare det selv. Jeg fandt en gammel solsorterede, som jeg placerede i den benyttede kurverede. Ægget lagde jeg oveni. Om det var fra det gamle kuld eller et nyt æg ved jeg ikke, men 2 minutter senere rugede hunnen igen, så nu må jeg se om der kommer flere æg eller om de vil ruge på det ene æg igen…

    Så status – fra at det gik fint, er det nu ret træls…

    update: Den 17. maj var reden igen tom, men hunnen rugede stadig. Så kan hun starte på en frisk, men jeg er dog bekymret over alle de æg, som de vipper ud af reden. Man burde næsten redde nogle af dem – jeg ved bare ikke helt, hvad jeg skal gøre ved dem… Lægge dem under en solsort? 😉

  5. Tredje forsøg, tror jeg…
    Efter at have ligget på reden i flere uger – nu uden æg – så var der igen to æg i dag. Så nu får de lov at være indtil jeg kommer hjem igen efter min tur i næste uge – håber bare at de ikke smider med æggene denne gang!

    De fungerer som mine opryddere i de friske tavler med droner, som jeg giver når jeg får nye tavler ind. Mange af de andre fugle, får ikke ryddet tavlerne, men det gør skaderne! På begge sider.

  6. Ingen unger denne gang…

    De rugede ellers tiden ud denne gang. I går var reden, så tom og der lå æggeskaller under reden. I dag var hannen i gang med at slæbe strå – det bliver dog sjældent til mere end et par strå, men reden er der jo også allerede.

    Det hjælper lidt at vide, at de kan få levende unger ud ag æggene, som sidste år, men de skulle gerne klare sig lidt længere i år. Men de skal jo lige klække først.

Skriv et svar