Sangtimalierne er også i gang!

Det er efterhånden sjældent at jeg bliver overrasket over at mine fugle har bygget uden at jeg har opdaget det, men i dag så jeg en fugl smutte ind i en thuja, og et lille kig gennem tråden viste i hvert fald 2 æg, så mon ikke de begynder rugningen i morgen.
Reden er desværre i det fri, men jeg prøver at se om ikke det går. Jeg kan hurtigt lægge en plade over, hvis det skulle blive nødvendigt.
Der går kun 2 rødhovede papegøjeamadine i volieren ud over parret og jeg er endnu ikke begyndt med det levende foder, men det kunne være at jeg skulle komme i gang.

Esben

11 tanker om “Sangtimalierne er også i gang!”

 1. Unger!
  Jeg kom pludselig i bekneb, da jeg ikke havde regnet på, hvor når æggene ville klække, så jeg havde intet levende at servere. Men så kunne Niels lige hjælpe med en pakke pinkies til foderet ankommer i denne uge.
  Der var levende unger i reden i dag, så vi håber de klarer den.

 2. Håber du får held med ungerne.
  Jeg har lidt bøvl med mit gamle avlspar af sangtimalier, og håber nogen måske har et råd; Første kulde æg blev ædt/smidt ud af reden, så snart de blev lagt. Jeg havde hannen mistænkt, så da de gik igang med andet kuld og han havde fjernet første æg, blev han lukket fra i inderafdelingen. Hunnen lagde to æg mere og ligger nu og ruger. Spørgsmålet er så om hun mon kan opfodre eventuelle unger selv, eller om hannen skal lukkes tilbage – og i givet fald hvornår?

  Når jeg tænker over det, mener jeg at de sidste par kuld i 2010 blev smidt ud som enten æg eller nyklækkede unger, så jeg har ikke den store tiltro til ham, som familieforsørger.

 3. Hej igen Esben og I andre.

  Ovennævnte indlæg skulle selvfølgelig have været i en tråd for sig selv, men jeg kan ikke lige finde ud af, hvor man gør det?? Og hvor der er en slags oversigt over indholdet på siden. (altså udover menuen til venstre)

  Mvh
  Jesper

 4. Hej Jesper!

  Tak for dit indlæg – det er nu flyttet til et indlæg og du har nu også adgang til at skrive indlæg… Det havde du ikke før, så der var en grund til, at du ikke kunne finde det. Hvis der skulle være andre, der gerne vil skrive indlæg, så skal I blot henvende jer til mig.

  Det er dejligt med lidt feedback på siden – hvad er det præcist du ikke kan finde i menuen? Er det en oversigt over de forskellige indlæg eller hvad? Jeg vil gerne gøre siden endnu mere brugbar.

  Esben

 5. To store unger i reden i dag.

  Jeg fik aldrig kigget i reden inde fra volieren, men udefra så jeg aldrig mere end 2 æg, så det kan være at de bare startede med et lille kuld. Men når man nu ser hvad to store unger fylder, så er jeg faktisk glad for at de ikke prøvede med 5 unger igen, for det er reden ikke skabt til hos de små fugle.

 6. Jeg hader sen nattefrost!
  Det er ikke kun planterne i haven der lider under de kolde nætter. De to store unger i reden havde lige nået en størrelse, hvor forældrefuglene ikke længere varmede dem på reden. Da regnen satte ind i tirsdags lagde jeg en plade over reden, da det regnede ret tæt. Men da unger lå samme sted 2 dage senere, så var jeg inde og fik bekræftet, at de var døde i reden. Diademernes unger er stadig så små at de bliver varmet, så de har det fint endnu.
  Jeg tror dog, at sangtimalierne allerede er ved at bygge igen, så det lykkes nok næste gang.
  (Note: Ny rede var bygget færdig den 10. maj)
  (De ruger fast fra 14. maj.)

 7. opmadning i fuld gang
  Andet kuld er klækket for flere dage siden og opmadningen er i fuld gang. Placeringen af reden har gjort at jeg slet ikke har kigget i reden og det kommer jeg nok heller ikke til. Jeg er ikke hjemme i næste uge, så det bliver lidt spændende, når der nu er unger 3 steder…
  Er der nogen som tilfældigvis er på ferie i Ebeltoft i næste uge?

 8. Lille opdatering

  Ungerne klarede mit fravær uden problemer og de var kommet på pind, da jeg kom hjem i fredags. Der er et par stykker, men jeg har mulighed for at se dem alle på én gang, så det må vente. Nu bliver det spændende at se, hvornår de gamle begynder på næste kuld.

  (update – de var så allerede i gang – fandt en rede med 4 æg den 16. juni)

 9. Opdateringer
  Så er der indfanget 3 fine selvstændige unger fra andet kuld. De er blev indlogeret i min nu topsikrede ekstra voliere – jeg har taget alle mine ekstra Brednet-rammer og sat dem uden på volieren, så der nu nogle steder er 3 lag tråd. Den spurvehøg skal ikke have muligheden i år!

  Det tredje kuld kom af reden i går, men pga regnvejret og uheldige placeringer i volieren, så var jeg nødt til at fange dem (3 stk) og placerer dem indenfor i inderrummet. De voksne blev godt nok sure, men de fodrede da videre, selvom de ihærdigt forsøgte at lokke dem ud. Den ene unge burde være blevet i reden nogle dage endnu. Den sidder stadig inde i dag, men det bliver spændende at se om den klare den. De bliver ved med at sætte sig ud i den del af volieren, som ikke er overdækket, og det giver problemer med de regnbyger, som kommer hele tiden.

  De voksne blev observeret med redemateriale i dag, så der er fuld knald på endnu.

 10. Nyt i følgetonen

  Så bliver der ruget igen. Samme thuja, som de forrige to kuld. Det var kun det første kuld som blev placeret et andet sted. Den svage unge klarede den i 4-5 dage, men den blev aldrig mere frisk.
  I dag så jeg dog 3 store fine unger sidde sammen i ydervolieren – de overrasker altid med antallet det par. Utroligt at de alle har klaret regnvejret uden problemer.

 11. Fjerde og femte kuld

  Da jeg en dag ville tjekke fjerde kuld i reden, så var der kun 2 æg. Så jeg troede at de var startet forfra, men inden jeg kom ud af volieren, blev jeg fløjet ned af en fin lille ny unge. Så det var bare mig, som havde glemt, hvor hurtige de faktisk er til at komme på pind.

  De ruger så nu på femte kuld og tredje og fjerde kuld unger går der også endnu, så jeg skal vist til at have fanget lidt ind.

  Hvor mange der i alt pt aner jeg ikke, men det opdager jeg vel, når de skal fanges.

Skriv et svar