7 tanker om “Forårsstemning hos Omei’erne”

 1. Det er efterhånden flere dage siden at min rødkindet pragttimalie han sang for første gang. Men bedre endnu så hoppede han rundt med strå i næbbet forleden, så her er der også ved at være forårsstemning, selvom vejret gør sit for at skjule det. Men mon ikke frosten bryder op på et tidspunkt og lader foråret og solen vinde. Indtil da lader fuglene til at tage kulden med højt humør. Omei’er er ikke set inde længe, men diademer og rødkindet sover vist inde hver nat. Mine skægskadedrosler har jeg aldrig set overnatte inde. Mit fugleskur er lettere opvarmet med en lille varmeblæser, der dog er på overarbejde for tiden.

 2. Mine er heldigvis stadig ikke ramt af forårskuller..
  Omei´erne sover ude og lader sig ikke så gerne set, de rødkindede sover inde, og ligner ikke nogen der er vilde med sneen.
  Skægskadedroslerne er ude altid, og brugerne en masse tid på hakke i sneen. Glæder mig til at se hvad der dukker op derinde til foråret. Har på fornemmelsen at de graver jordnødder og solsikker ned i jorden. De hakker og skraber i hvert fald en del i jorden, der hvor den ikke er dækket af for meget sne.

  /Dennis

 3. jeg har desværre ingen Omei`, men mine diaden timali er ved at bygge rede, så der er godt gang i den. Mine drosler synger også, men det har de nu gjort i de sidste 4 uger.
  pel

 4. Peter, du må ud og pille den rede ned…!
  Det er altså for tidligt, og især hvis de begynder at lægge æg, hvilket nok ikke bliver tilfældet. Hjælper jo ikke noget at de går igang nu, og så stopper sæsonen allerede i juli 🙂

  /Dennis

 5. Nå, ja men jeg kan så opdatere med at mine fugle ikke kun synger… Et tjek i dag i volieren med Sangtimalie og Omei afslørede en pæn og færdig bygget rede. Efter størrelsen at dømme, så vil jeg skyde på Omei’er, men jeg er ikke sikker.

  Tror at jeg udnytter situationen og placerer en kurverede samme sted, så er den klar til sæsonstart. Omei’erne skal ikke gå i den voliere til sommer, så de behøver ikke starte for tidligt…

 6. Det er da vildt med dine omeier hvis det er dem der bygger. De er virkelig svære at stoppe når de først går i gang. Min bedste erfaring er bare at lade dem køre, hellere at det/de første kuld glipper end at man bryder rytmen.Man skal dog stole på sin foderplan og være sikker på at hunnen er “fit” da hun ellers kan gå ned pga det øgede energi forbrug kulden medfører.

 7. Hold da op, føler mig da helt sat bagud, håber og tror da godt nok ikke der sker noget hos mig det første stykke tid. Sådan som haven ser ud nu, burde den vidst bare fyldes op med søløver og pingviner, det er da det eneste der kan trives der pt.:)

  Nej spøg til side, er slet ikke begyndt at forårsfodre eller på anden måde gøre klar til ynglesæsonen, vil hellere end gerne de venter lidt endnu. Dog er jeg sikker på at så snart sneen begynder at smelte, så er de forskellige skadedrosler klar.

Skriv et svar