Sortøret kardinaler med æg

Så skete det endelig,  der min. 2 æg ved den Sortøret Kardinal i dag, da jeg lige tjekke ved nogen af de andre fugle, kunne jeg se fra en af de andre voliere at der var en fin lille rede med min 2 æg i – det var egentlig en underlig rede, den var rund som en kanarie rede, men med en hank ovenover.

De havde egentlig i første omgang bygget den fineste runde rede, ufattelig tæt vævet – hvilket jeg først opdagede 5 min efter jeg lukkede nogle Skoveuphonia’er ind til dem, selvom den ikke er mere end 9 cm, så kom kardinalen – og det har med sikkerhed været for at beskytte rede. Så ind og fange Skoveuphoniaerne igen, og så har jeg formodentlig forstyrret for meget.

2-3 uger senere ser jeg hele den gamle rede er ødelagt og væk, men jeg kunne ikke se strået nogen steder, det fandt jeg så i dag – Ufatteligt de valgte den løsning da der var masse af nyt.

taget af min gode ven henk, da han besøgt mig

6 tanker om “Sortøret kardinaler med æg”

  1. Så lå der æggeskaller på bunden igår hos de sortøret, hvilket kunne tyde på mindst to unger er, så det bliver ganske spændende 🙂

    Til gengæld lå der også 2 grå kronfinke unger på bunden 🙁
    Meen der sker jo lidt her og der:)

  2. Så var jeg lige inde og lure til sommerfuglefinkerne i opstødende voliere, og fik så lige smugkigget lidt ind til de Sortøret, og ganske rigtigt, der lå ihvertfalde 2 unger i en ringmærkningsstørrelse, ganske sjove at se at se på.

    Meen de bliver nok ikke fastringet i denne omgang

    Og så får jeg et par mere, det kunne jo ikke være mere fantastisk.

  3. Så er der blevet taget et lille billed af den ene unge, af min ven Henk – Dog ikke det bedste billed, men alt har vel ret 🙂

  4. Og så er der to dejlige livlige unger taget fra – jeg havde gået og luret fra nabo volieren om de skulle være på æg igen, det så det ikke ud til.
    Så jeg fangede ungerne – hvor det så viste sig at den første rede de havde bygget, fjernet, og så bygget igen, der lå endnu to vidunderlige æg 🙂
    Så mon ikke de givet et par unger mere.
    Dog så det ikke ud til at ungerne blev jagtet eller mishandlet på nogen måde, faktisk helt det modsatte.

    Gad vide om det er første gang de er opdrættet i DK 🙂 Ihvertfalde en smuk og lille kardinal, måske den mindste ?

  5. Der var skam 3 æg og ikke to, der lå en unge på bunden den anden dag – og så måtte jeg jo ind og smugkigge – men reden indeholdte 2 unger.

    Så det er jo ganske fantastisk, og de 2 unger var et fint par fra første kuld

  6. Og, så en ganske sjov lille historie, sidst de Sortøret havde æg/unger, lå der 6 halve skaller på bunden, da jeg så var udenlands lå der 2 unger på bunden – Jeg må så ind og kigge om den 3. er død eller i live (ja lidt nysgerrig er man vel) men intet syn af død eller levende unge er der.
    en 10-12 dage senere går jeg så på jagt efter æg, og til min store overraskelse sidder der en godt fjeret ung i reden 30 cm ved siden af tidligere rede, så forældrene må have flyttet ungen, efter de andres død, da den hverken kunne flyve, hoppe eller andet.
    Ganske sjovt at tænke på 🙂

Skriv et svar