Timor Risfugl – tips og gode ideer?

IMG_3186Hej til alle

Jeg er ny bruger og lidt ny i fugleverdenen. Jeg har zebrafinker uden problemer gående ude på min udestue..men i onsdags købte jeg et pat timor risfugle.  Af sælger  fik jeg ikke rigtig svar på mine spørgsmål. Jeg lagde ud med at høre om de var ynglevenlige svaret var at han havde fået 15 unger på ca 1 år.. Jeg nævnte, at jeg ville være sikker på, at de var ynglevenlige, da jeg havde været igennem nogle uheldige ting med andre fugle (lang historie) og at jeg måske skulle købe et par andre fugle af ham..og ville gerne vide, hvad de spiste inden jeg modtog dem…til det fik jeg svaret…det tager vi, når jeg kommer med fuglene…allerede der burde jeg havde tænkt mig om en ekstra gang…men ok 15 unger på ca 1 år lød jo godt….så jeg fik bragt fuglene onsdag, da jeg synes det er en meget smuk fugl…

Siden onsdag har jeg siddet på google,været på biblioteket uden held om læsestof….jeg har kontaktet flere mennesker med meget forstand på fugle dog ikke timor… Jeg har som sidste udkald kontaktet zoo i kbh…og fik svar i dag, at det foder jeg giver er meget fint og skulle jeg virkelig vide meget mere var denne her side virkelig at anbefale….af sælger fik jeg af vide, at jeg skulle give tropeblanding, paddyris, rød hirse 1 gang om ugen, æggefoder hver dag, grit,og kanarieblandning…samt huvasan (vitamin) jeg ved nu at huvasan er noget man bruger til kyllinger…og vil derfor ikke bruge det… har i stedet bestilt breedmax.. og jeg har bestilt foniopaddy.. og vil ikke give kanarieblandning, da jeg har fået af vide at det feder…har fået et råd om 1 spsk eddike til 1 L vand i drikkevandet et par gange om ugen…råd om at koge frø i 5 min lade det dryppe af blande det med æggefoder og tilsætte breedmax….nu er det jeg gerne vil høre jer herinde om det mon er det rette jeg gør?

Jeg ville jo meget gerne se dem yngle, men har desværre hørt efterfølgende, at de er meget svære at få til at yngle i fangeskab…suk….gid jeg dog ikke havde købt dem og lyttet til min fornemmelse, nemlig at den sælger bare var ude på at SÆLGE….men nu er jeg altså sådan, at jeg vil sætte en ære i at få dem til at yngle…jeg har god tid og i mellem tiden er det jo en smuk fugl at kigge på…..af sælger har jeg fået af vide, at de er 7 og 8 mdr gamle, de er dna testet har papir på det…men ved ikke hvad jeg skal tro da jeg ikke har hørt særlig godt om den sælger efterfølgende…håber på gode råd herinde…

mvh Jeanett

10 tanker om “Timor Risfugl – tips og gode ideer?”

 1. 1000 tak pel….jeg har prøvet at ringe til dig men du havde svarer på.har skrevet en sms til dig….håber på du skriver igen så jeg kan ringe dig op….mvh jeanett..

 2. tak igen pel troede i farten at det var dig selv…men kan jo se at det er en formand jørgen erik petersen…har prøvet at ringe og sende sms…men høre nok fra ham når han har tid…hilsen jeanett.

 3. Hej Jeanett

  Fine fugle du der har fået dig, men som du selv er fundet frem til, nok ikke lige kategori 1 fugle hvad angår ynglevillighed.
  Dog er det absolut ikke umuligt, og som jeg læser din foderplan så er du godt på vej. Jeg er nu sikker på at du sagtens kunne bruge det førstnævnte vitamin, da der ikke er den store forskel på en kyllings behov, og en anden fugls behov, men breedmax kan sikkert også bruges.
  Det eneste jeg hæfter mig ved er dit valg af foniopaddy, som uden tvivl er et godt foder og ikke noget vjeg mener du skal gå væk fra, men paddyris er ikke foniopaddy.! Paddyris er en ægte ris art, og et noget større frø end fonio. Risfuglene lever som navnet antyder blandt andet af ris i naturen, og derfor supplerer man med paddyris i fangenskab.
  Skal iøvrigt lige sige at jeg aldrig har holdt disse fugle, men hvis du er heldig er der guldkorn at hente ud af John, da han vist nok har haft dem engang. Ellers har Peter Axelsen i Flensborg haft ret stor succes med opdræt.

  /Dennis

 4. Hej,

  Nu er indlægget rimelig langt, så det er muligt jeg glemmer lidt,
  Men jeg laver Timor, og har gjort af flere gange.
  Jeg synes aldrig jeg får rigtig gang i alle sammen, men dem der kører er uden problem, og det største kuld jeg har haft var 9 æg, dog sjældent så mange unger.
  Jeg vil ikke sige det er en begynder fugl, men køber du et par par, så skal du nok få unger.

  En alm god trope blanding burde være nok, jeg bruges Naturals som er den ultimateive bedste færdig blanding jeg har set. Rød hirse kunne jeg ikke forestille mig de tager, paddy riser ikke nødvendigt, men det kan koges 20min og de elsker det,sikkert men skal ikke have det i større mængder .
  Breedmax er super, du kan blande det i æggefoderet, eller kogefrøet og blande det op, men der skal andet i, så den ikke bliver for våd
  Fonio er spild af penge, brug heller pengene på en ordentlig foder blanding og en go æggefoder.

  De kan være ret voldsomme ved hinanden og skal formentlig være lidt over et år inden de rigtig kører 🙂

 5. hej dennis..først tak for dit svar…ja men jeg foder skam med paddyris….foni eller hvad det nu hedder er sådanne bitte små (ligner birkes) det er for at forbykke sydomme har jeg læst..det er bare noget man tilbyder ved siden af….paddyris nej de gider dem ikke rigtig…hvem er john?og peter axelsen? jeg mener hvordan mon man får fat i dem….mvh jeanett..

 6. hej jannick…det lyder spændende og godt at høre at du har haft unger med dem..du er den første jeg snakker/skriver med der ved noget om dem..jeg vil prøve at koge de paddyris i 20 min…og nej ikke give dem for meget…de fik pinkis (frost) i dag for forste gang ih hvor de nød dem…du skriver at jeg skal blande vitamin i æggefoder og det kogte frø men mere i så det ikke bliver for vådt hmm hvad skulle det være? jeg koger frø og i de frø blander jeg æggefoder..det er afdryppet på avis i ca en time altså frøene inden den frø/æggeblandning ligger jeg på køl(laver til et par dage af gangen…og når jeg tager en potion ud om morgen så tilsætter jeg breedmax….ville meget gerne tale med dig hvad du ellers gør..jeg er nu igang med at prøve at spirer…men ved ikke om det er en god ide…eller om de kogte frø er ok? det er jo en jungle det her..smiler….jeg skal nok skrive hvordan det kommer til at gå…skriv endelig også igen til mig hvis du har gode råd..med hensyn til æggefoder så har jeg købt igennem pll volierer ved ikke om det er godt nok? også hans frø…men har hørt om en anden side hvor han blander sine frø selv..kan ikke lige huske hvad den side hedder..er det mon fuglegården…nej tukanshop hedder den…men skal lige bruge de frø op jeg lige har indkøbt…mvh jeanett

 7. jannik jeg har et par…du skriver køber du et par skal jeg nok få unger…smiler…gud ved om de har noget imod jeg sidder meget tæt på dem…ca 2 m fra dem….har en meget lille stue og de kan kun stå der….men de virker nu ikke til at havde noget imod mig..

 8. nu jeg er herinde…kan du så fortælle mig hvorfor hunnen også hopper engangimellen på pinden som hannen gør når han gør kur han sidder også indimellen med redematriale i munden det gør hun dog ikke…håber det er dominans og ikke at jeg er blevet “snydt med to stk hanner”

Skriv et svar