Sangtimaliernes år

Sangtimalie på pindSå kom de første unger på pind. Så en unge sidde i grenene for 3 dage siden og muligvis allerede en af reden dagen før det. Parret har jeg fået, da det gav lidt problemer sidste sæson – de stoppede med at fodre deres unger, når den første unge kom på pind. Så jeg var lidt spændt på om det ville ske igen, eller de ville ændre adfærd i nye omgivelser.

De havde ruget meget fast og fodret i god stil, så jeg ville lade dem prøve her i første omgang, så jeg kunne se om de stadig ville stoppe med at fodre. Men ved at give lidt hvide melorm og holde øje indtil de havde hentet, så kunne jeg se at de fortsat fodrede. Desværre fandt jeg en stor død unge i reden i går – men det er vist bare den klassiske – hvis ikke alle ungerne går af reden samtidigt, så bliver ungerne i reden ikke fodret. Så man skal faktisk næsten gå ind og smide dem af reden, hvis de ikke selv gør det.

En unge sad på jorden i dag. Det ene ben hang slapt ned, så jeg satte den i inderrummet. Efter forældrefuglenes reaktioner og foderforbrug, så må der være flere unger. Men de er godt nok tidligt af reden – de unger jeg plejer at få ser flere dage ældre ud end disse gør.

Foderet har været varieret med pinkies som grundfoder, og så dagligt tilskud af fårekyllinger og voksmøl – alt fra frost. Kun suppleret af lidt hvide melorme hver dag. Hvis de fortsætter med at skubbe dem af reden, så får man næsten lyst til at forsøge sig med fritflyvning, indtil nogle dage før de går af reden. Eneste plus med dette par er, at de ikke lader til at være så hurtige til at gå i gang med næste kuld.

Men alt i alt fremgang i forhold til sidste år, hvor de ikke fodrede ungerne efter de kom på pind. Det ville være fint, hvis de fik styr på sagerne i denne sæson.

Min gamle han med ny hun har bygget to færdige reder – byggede en og rev den ned og har nu bygget en ny, men stadig ingen æg. Det er første gang jeg forsøger med to par på matriklen – men som jeg kan læse andre steder, så er det vist ikke noget problem, når de har hver sin voliere … 😉

/Esben

6 tanker om “Sangtimaliernes år”

 1. Der var to unger. Jeg hentede den anden unge ind i yderrummet også, da den fløj vildt rundt og ikke kunne koordinere landing.

  Men nu i dag – efter 5 dage på bunden i inderummet var de ikke blevet meget bedre. De har siddet og set mætte ud hele tiden og forældrefuglene har fodret, men der må være et eller andet siden de ikke bliver bedre/vokser.

  Den ene unge lå død her til aften, og den anden ryger nok også, eller jeg afliver den.

  Det mystiske er bare at den første unge jeg så – sad pænt på gren en meter over jorden og så ud som de nu en gang skal – lille – men frisk. Og siden er der intet sket – de er kun blevet ringere.

  Men håber på et andet forsøg, hvor der forhåbentlig også er kommet friske droner til. Og lidt til fryseren, når jeg endelig har fået mig en rigtig skabsfryser kun til fuglene. 😀

 2. En lille update

  Jeg har i noget tid mistænkt parret med de noget svage unger for at være gået i gang igen, men jeg har slet ikke kunnet finde en rede. Den fandt jeg så i dag – 30 cm over jorden i en 50 cm høj busk. Hunnen er meget redefast, og flytter sig ikke selvom jeg piller i busken. Så jeg aner ikke hvor langt de er. Men giver melorme og pinkies for en sikkerheds skyld.

  De andet par har nu bygget deres tredje rede uden at have lagt et eneste æg …

 3. Ovenstående rede var ikke bygget ordentligt, så da jeg kom hjem var reden 10 cm over jorden med en stor død unge i.

  Derefter gik der lidt tid, før jeg fandt deres nye rede, da de igen valgte at bygge lavt. Der er observeret små unger i dag, så foderet er nu tilpasset. Selvom der er blevet fodret med frosne pinkies i snart 2 uger nu, da de store Cubafinker har unger (nu på pind!)

  Men vi håber at det lykkes med dette kuld så året ikke går helt i vasken. Det andet par har stadig ikke lavet noget seriøst – udover at bygge reder ..

 4. Endelig en levende unge på pind.
  Snart over en uge gammel, så man kan da håbe at parret har lært det nu.
  De har bygget igen – ingen æg i reden i går, men de tager helt sikkert et kuld mere.

Skriv et svar