Godt nytår og god opdrætssæson!

På vegne af den lille styregruppe eller knallertbande om man vil, så vil jeg gerne ønske alle et rigtig godt nytår med håbefulde ønsker om en frugtbar ynglesæson i volierene rundt om i landet.  Nytårsfortsæt vil jeg lade jer selv om at sætte, men det ville nu være rart om vi alle blev lidt bedre til at holde liv i de unger, som vi nu engang får. Så ville det sådan set se ret godt ud i statistikken… Personligt er det ihvertfald dér, at jeg vil sætte ind. Unger skal videre og spredes meget tidligere, så tab og uheld minimeres. Problemet bliver blot at finde plads – de skal ikke ind til andre ynglepar.

For bloggen ønsker jeg, at flere vil skrive bare kortfattet om, hvordan det går med de fugle, som de arbejder med – godt eller dårligt. Jo flere forskellige fugle og fugleholdere vi har med i debatten jo bedre. Hvis der er nogle som vil byde ind med at tilrette de faste opdrætssider under Projekt opdræt, så sig endelig til – også hvis du oprette en side på en ny art. ee

2 tanker om “Godt nytår og god opdrætssæson!”

  1. Hej Esben

    Du har ret, det vil være meget fornuftigt at få spredt ungerne ud i en fart, men hvorhen?
    Det er rigtigt at det er en virkelig dårlig ide, at sætte unger ind til etablerede ynglepar.

    Det vil være rart hvis vi kunne få lidt flere ind over indlæggene. For jo flere folk, jo flere synspunkter og måder at gøre tingene på. Det vil også være federe for andre at læse, hvis det ikke altid er de samme synspunkter der kommer frem.

    Godt nytår til alle, håber der bliver masser af unger at skrive om i 2011.

    Mvh Dennis

  2. Hej med jer,

    Rigtig godt nytår til jer alle !

    Hvorfor ikke lave en masse mindre kassebure til ungerne ? en i hver bur, og du har sikret dine fugles fremtid – jeg var ved en lille opdrætter, der gjorde dette, samt de fik min 10 grader hele året, hvilket resulterede i han kun havde mistede en ud af 23 unger og det var spændende fugle.
    Som Dennis siger, det er sjældent man kan skylder ungerne af med det samme.

    Allerede nu har jeg et væsentlig bedre opdræts år end sidste år, så mon ikke hvis vejret vil det, at det hele flasker sig 😉 Held og lykke til jer andre også.

    Nu har jeg ikke så mange desideret frugt og insekt ædere, men mon ikke jeg kan få klemt lidt ind i ny og næ alligevel 😉

    Min kommende sæson, kommer specielt til at handle om spændende kardinal arter, og flere halv frugt/fræ ædere. Skulle der være andre med spændende kardinaler, må de gerne skrive til mig.

    Held og lykke med det hele !

Skriv et svar