Sæson 2011 skudt i gang!

Så er det ved at være forår – det mener mine Omei’er i hvert fald. Hunnen er i fuld gang med at bygge rede og har været det i over en uge nu. Hun havde en del problemer med at få bygget ordentlige reder sidste år, så det er fint, at hun øver sig. Jeg håber bare, at hun venter lidt med at begynde at lægge æg…

Hun har dog igen valgt at bygge sted, hvor der slet ikke er understøttelse for en rede, så det tyder ikke så godt. Hun bygger der, hvor hun gerne vil have reden og ikke efter, hvor den kan bygges. Jeg forsøgte med opsatte reder sidste år, men de lader til at være helt uinteressante. Kun én gang byggede de lidt i en rede, men den blev droppet igen, inden der blev lagt æg.

Jeg gør ellers ikke noget for at sætte dem i gang. De har ikke fået levende foder siden frosten satte ind, og Omei’erne lever primært af King rød æggefoder og tovo. De tager også en del Rød Claus.

Esben

5 tanker om “Sæson 2011 skudt i gang!”

  1. Det var fandme tidligt!!!!!

    Håber godt nok mine vælger at vente en måneds tid endnu, inden de begynder på det pjat.
    Her er det kun de blåhovede papegøjeamadiner der er gået i gang. Heller ikke vildt smart, men den ene hun har nu lagt 3 æg uden problemer, så de får vist love at køre videre.
    De frugt og insekt ædende er heldigvis ikke startet op endnu, og med det fastlandsklima der er her hos mig, satser jeg på at der går lidt endnu. Jeg er dog så småt begyndt at øge mængden af protein i deres grundfoder i form af opblødte kattepiller, men venter lige 3-4 uger inden jeg begynder at tilsætte æg og orm.

    Håber ikke det kommer til at give problemer at dine omei´er er startet op, men lad os endelig følge lidt med i hvordan det går.

    /Dennis

  2. Hej Esben

    Vil blot lige bemærke, at det er nogle meget flotte billeder du tager af dine fugle 😉
    – og pøj – pøj med lynstarten 🙂

    M.v.h.

    John

  3. En lille opdatering hos Omei’er – status: Uændret

    De bygger stadig selvom, det vist er aftaget lidt igen. Det er nok frostgraderne, der har gjort det. Men der bliver sunget hver dag. Den unge han fra sidste år, har i den grad taget kampen op med den gamle han og det kan være årsagen til den tidlige start. Der er to volierer ( og 2 meter) i mellem deres volierer.

    Jeg håber, at den unge han snart kan komme videre. Hvis der er nogen, der skal til Nordsjælland snart, så sig til…

    Tak for rosen, John! Jeg prøver skam også, at få nogle gode skud. Desværre er det tit svært at få en grøn baggrund, som er det eneste der mangler på dette billede.

  4. Det gik galt…

    Den 6. marts skyder jeg nogle billeder af Omei’erne og bemærker at hun virker lidt oppustet/løs i fjerdragten. Så jeg beslutter at holde øje med hende. Dagen efter kan jeg ikke se hende udenfor og min største frygt blev bekræftet i inderrummet, hvor hun lå død på bunden. Så sløj så hun heller ikke ud, så det var en streg i den helt store regning. Godt nok fik de en unge sidste år, men de skulle gerne have givet lidt mere til gen-puljen.

    Hun blev sendt til obduktion og det viste sig at der var tale om læggenød, så de var gået rigtig i gang desværre. Om det skyldes den unge han i nærheden, ved jeg ikke men tidligt var det.

    Foderet var ikke blevet ændret overhovedet, så det var ikke derfor.

    Dog har jeg pga. en anden storsindet opdrætter fået et nyt par til låns, mens de to hanner røg den anden vej. Det nye par er meget flot og betydeligt mere tillidsfulde end det gamle par. Så der kommer nok mange gode skud i denne sæson.

  5. Så er sæsonen også startet i Givskud.
    Mine Omei timalier har bygget rede og lagt det første æg. Jeg synes det er lidt tideligt, men det skulle være normalt for denne art at starte meget tidligt.
    Nu vil jeg bare vente og se om der kommer fler, og om de er befrugtede..
    God ynglesæson til jer alle.

    /Dennis

Skriv et svar