Sangtimalierne ruger

Så kom det næste par også i gang – dog noget mere normalt tidspunkt end de kære Omei, der endnu ikke har forsøgt sig igen.

Sangtimalierne havde tidligt bygget en stor fin rede højt i en Thuja – den kunne sidde bedre fast, men den sad nogenlunde. I nogle uger har jeg løbende tjekket om de lagde æg, men intet skete. Men da jeg for to dage siden var inde for at sætte en rede under for at understøtte den store rede, som de selv havde bygget. Så tjekkede en tilfældigvis en lille lav busk, hvor pludselig en sangtimalie fløj ud…

Reden afslørede 2 fine blålige æg – denne hun har åbenbart altid lagt blå æg.

Så må vi se hvordan det går resten af forløbet.

Esben

7 tanker om “Sangtimalierne ruger”

 1. De to første æg var ikke befrugtede – men parret er nu startet igen – denne gang igen i en lav buskbom, men ikke den samme som sidst. Det ville passe fint med foråret og tid til at fodre, hvis de har gjort arbejdet denne gang. Man har vel lov at håbe …

 2. 2 æg set i dag – endda uden at jeg skulle skubbe hunnen af reden – hun plejer at ruge så fast at jeg ikke ser i reden, før ungerne klækker.

 3. Det blev til i alt 3 æg, så det var meget fint.

  I dag kunne jeg se fine lyserøde unger i reden – så nu blev det endelig rigtigt forår. Håber de har lidt mere succes fra starten i år, end de havde sidste år.

  Dronerne blev kørt i stilling med ekstra voksmøl og pinkies fra frost. Ingen melorme foreløbigt.

 4. Ungerne gik af reden for to dage siden – en enkelt sad på jorden og peb. Den kom ind i inderummet – men det er ikke kun et spørgsmål om at den er gået for tidlig af – den fejler simpelthen noget. Unger der går tidligt af reden er jo friske og vælter omkring. Men denne sidder blot og piper. Forældrene fodrer den stadig.

  Så en enkelt unge af de friske i dag – har ikke set de to andre siden de gik af reden. Den fløj lige i hovedet på mig og var 10 cm fra at flyve gennem lågen.

  Men kan vi holde den på 2 gode unger fra årets første kuld, så er jeg godt tilfreds.

 5. Hej med jer!

  Har nogen af jer herinde erfaringer med Rødhalet Solfugl?

  1. Er den hårdfør i det Danske Klima?

  2. Har nogen af jer haft den gående sammen med alm. sangtimalie?

  M.v.h.

  John

 6. Hej John

  Jeg har holdt og opdrættet dem. Dog alene i en ikke ret stor voliere 1 x 2,5 meter.
  De havde adgang til indendørs voliere hele vinteren, og det var virkede ikke som et problem for dem at klare vinteren (volieren var dog også rimelig beskyttet mod vind).

  Mvh Dennis

 7. De var fint hårdføre – ved at Niels også havde dem i noget tid. Han havde dem alene, da de ikke lykkes sammen med de andre i de store volierer.

  Mit eneste par levede én dag, da de blev slagtet af et par brunhalede – så den kombi kan ikke anbefales…

  Men kan ikke se at det giver andet en bøvl sammen med sangtimalie. Ville rydde volieren hvis jeg havde et par Rødhalet.

  De er noget mere udfordrende at få succes med end Sangtimalien.

Skriv et svar