Endelig sker der lidt hos de rødkindede pragttimalier igen

Efter sidste års sæson med to hunner var det rart at gå foråret i møde med et flot sympatipar. De gik en mindre 1×5 meter voliere hele vinter.

24 april flyttede jeg parret til min største voliere på 2×7 meter. Den står tom hver vinter – og så flytter jeg altid mit vigtigste par derind, når foråret er godt i gang.

Denne gang viste det sig at holde stik igen – allerede efter 7 dage var der bygget en flot og færdig rede. Lige ved siden af en opsat kurverede dog. Reden virker dog solid og den er lige under et mindre stykke opsat tagplade, så den skulle holde sig tør. Spørgsmålet er så bare om jeg skal stole på deres redebygningsfærdigheder eller sikre reden yderligere med en åben kurverede under?

Parret har endnu ikke lært at flyve ind, så de bliver fodret ude endnu. Jeg giver dem en del insekter for at øge chancen for et stort kuld. Ved jo at de sagtens kan lægge 4 æg, selvom det ikke ses så tit.

/E

4 tanker om “Endelig sker der lidt hos de rødkindede pragttimalier igen”

  1. Så ruges der vist – har ikke tjekket reden, men de har begge ligget på skift i dag.
    Og vejret er med os pt – lad os håbe det holder!

  2. Den 20. juni var der en skal fra et klækket æg ved lågen. Siden har de ligget på reden. Det har regnet en del, men regner med at de passer godt på ungerne her i starten. Sætter nok en plade over reden senere hen.
    Håber der snart kommer friske droner – de er så dejligt lette at fodre med, når fuglene selv kan pille dem ud af tavlerne. De holder også længere inden de bliver dårlige i forhold til de frosne.

Skriv et svar