Der ruges hos de rødkindede pragttimalier

Jeg ville lige tjekke om de var kommet i gang med redebygningen i dag, men må stoppe brat op, da hannen ligger flot på en høj og synligt placeret rede. Han bliver liggende, så jeg listede hurtigt ud igen.

Så er det spændende bare om de har bygget ordentligt i år – sidste år var det nogenlunde og det er jo et ungt par, så måske er de bare mere grundige. Der er flere opsatte reder i volieren, men hvis de ikke sidder de rigtige steder, så bruger de dem ikke.

Det er første år, at de har gået i volieren hele vinteren, så det er nok også en af årsagerne til, at de er startet så tidligt. Men lad os håbe det var det sidste nattefrost og at foråret er på vej nu med mere varme og insekter.

Parret er blevet “forstartet” med bidroner – frosne. Men ikke hver dag.

2 tanker om “Der ruges hos de rødkindede pragttimalier”

  1. De 3 første æg var ubefrugtede – som sædvanligt…

    De opgav selv og smed et æg ud – jeg fjernede de sidste to og sidste weekend begyndte de at ruge igen. På mindst 2 æg. Så de har ruget i 7 dage nu cirka.

    Reden er super godt bygget – den behøver ingen hjælp og den er bygget cirka, hvor de plejer, så det er under et lille stykke plade – helt perfekt.

  2. Andet forsøg gik også i vasken – blev ikke ruget tiden ud – medmindre jeg opdagede det lidt sent. Men nu ruges der igen – jeg ved ikke, hvor mange æg der er endnu.

Skriv et svar