Diverse spørgsmål og sæsonen

Hej med jer,

Vi har nogle brunhalet minla eller solfugle (jeg ved ikke hvad den er døbt til pt) Hvordan er den meste mulige chance for succes af denne, hvis der er nogen der har erfaringer – eller det det meget a la den alm. ?

Samt hvilket foder bliver givet hos jer ved disse fugle eller lign. ?

Og bygger begge partnere rede ?

Samt vi har en ekstra han, vil han godt kunne gå hvor parret kan hører ham ? denne art skulle jo være lidt mere hård. Der er tale om et inderrum, hvor der er åben ud til, så de kan hører hinanden men formentlig ikke se hinanden.

Ellers er det ved at være lidt gang i diverse, nu er det ikke så mange marmelade skidere jeg har, men diverse arter kardinaler, sort sisken, braz. biskop, antil finke, lazuli m.v. er igang med reder eller ruger 🙂

5 tanker om “Diverse spørgsmål og sæsonen”

 1. Hej Jannick!

  Jeg havde et par der byggede rede og lagde æg, da jeg havde mit drivhus, så de havde god plads. Men som du skriver, så gælder det helt sikkert om at have en veltilplantet voliere af en vis størrelse, hvor der ikke er for meget konkurrence om hverken foder eller redepladser. Mit par ynglede i en kurverede i en tæt død thuja-gren.

  Jeg ved ikke, om de begge bygger, men det er kun hunnen hos pragtimalierne.

  Jeg tror at det vil være tydeligt at se og høre, hvis den anden han laver for meget ballade. Men som udgangspunkt burde det godt kunne lade sig gøre. De er lidt hårde – de pelsede et par rødhalet minla, første gang jeg fik dem…

 2. Hej Esben,

  Nu går fuglene for sig selv, så foderet er der ikke meget kamp om.
  De er lige kommet til mig, så der går nok lige lidt tid inden de går igang.

  Jeg må jo bare prøve med den ekstra han, den er næsten for træls at have ind med det marmelade lort.

  Mon ikke begge partnere bygger som ved sang timalien ??

  Der skulle vel ikke være nogen herinde, der ved hvor der sidder en løs hun eller ekstra par ?

 3. Hej alle,

  Jeg har lidt erfaring i landbruget Minla Strigula. Jeg vil dele hvad jeg lærte med mine par.

  De kan lide godt plantet volierer. Forældre jage en masse, alle former for insekter. Parret byggede sig en rede i et træ med mos og kokos fiber. Hunnen lægger tre æg, som klækker efter 14 dage, den unge forlader reden efter 17 dage. Den mad, jeg giver, er den samme som for Leiothrix lutea: melorme, buffalo, fårekyllinger, pinkies, møl bistade.

  http://leila59-11.skyrock.com/photo.html
  id_article=2898039649&id_article_media=-1

  Jeg leder efter andre opdrættere Minla Strigula at handle, at gøre nye ikke-blodsbeslægtet par …
  Hvis nogen er interesseret … velkommen til at kontakte mig.

 4. Hej Celine

  Jeg har godt været inde på din blogen et par gange – måske du kunne sende mig en mail på fuglen (a) pogj.dk

  Jeg er meget interesseret i informationer

  Du må meget gerne skrive engelsk til mig 🙂

Skriv et svar