Brunstrubet kardinal

Brunstrubet kardinal under udfarvning

Dette års nyhed her på adressen Brunstrubet kardinal – Paroaria gularis. Bylbyllerne lagde jo lidt for mange æg, så de blev sendt retur til ejeren. Så der var en ledig voliere, da jeg fik tilbudt et par af disse flotte unger, og det kunne jeg ikke afvise.

De er begge fra sidste år og søskende, så der er ikke forventninger til  noget i år, og der søges efter noget nyt blod. Hvis bare der er nogen med et par, så kan der jo byttes lige over uanset køn, så det burde være muligt. De er endnu under udfarvning, men hannen (tror jeg) er allerede efter hunnen, der mangler halen nu. Men jeg tror nu ikke, at det er farligt for hende, da det ikke er hele tiden.

Fodermæssigt så passer mit diæt dem vist fint. De tager gladeligt tovo, claus og æggefoder. Både Claus med honning og den med fedt tages gerne.

Der er ikke skrevet om kardinaler før herinde, så hvis der er nogen, som har erfaringer med disse, så byd endelig ind. ee

7 tanker om “Brunstrubet kardinal”

  1. Hey 🙂

    Dejlig fugl du har fået – jeg var for ikke så længe siden ved en bekendt der havde nogen af denne slægt også, ikke udfarvede men igang med rede og parre – Så alt er vel muligt

    Pas nu på de ikke bliver for fede, de spiser gladeligt 🙂

    Mine Sortøret har bygget en ganske fin rede, og formentlig de røde også, nu venter vi bare på de andre.

    Mine får også Kanarie blanding, jeg har prøvet med trope, parakit, kardinal, farvefinke blanding og blandinger af disse sammen, men kanarien er den de tager mest af.
    Og så er de meget glade for frugt og grønt

    Og lidt OT så ligger mine ultramarine grosbeak på æg 🙂

  2. De har haft adgang til frø hele vinteren, men da de blev flyttet til deres egen voliere, så fik de ikke frøet med. Men nu har de fået det igen – men det lader ikke til at have interesse endnu, men det får lov til at blive der. Jeg bruger også kanarie blanding.

    Bor din bekendte her i landet, Jannick? Jeg har kun kendskab med en lille håndfuld med brunstrubet her i landet, og de fleste har fugle der er beslægtet med mine. Jeg giver gerne honorar for bare at bytte lige over.

  3. Det var nu en af de andre arter, men i samme slægt jeg hentydede til.

    Jeg kender heller ikke mange med denne art der, og heller ikke mange her i landet – men de findes flere steder i holland/belgien har jeg set.
    Jeg har ikke søgt så meget efter den, da jeg fik mine sortøret 🙂

  4. Opdatering
    Der skal altid ske et eller andet uforudset – det er altid noget at det ikke skete med ynglende fugle…

    En morgen i sidste uge hørte jeg ved et tilfælde i forbindelse med min turbo morgenfodring, at der var en fugl der flaksede ret vildt i volieren ved siden af diademerne. Det var efter en nat med regn, så jeg var ude for at se om pladen, som jeg havde lagt over, stadig holdt thujaen og ungerne tørre.

    Ved nærmere eftersyn så fandt jeg den ene kardinal hængende i benet i hvad der lignede en kokostrevle, men det viste sig at være en meget fin plastfiber, der gik rundt om benet og samtidig sad fast i en trevle. Jeg fik fuglen gjort fri, men den havde tydeligvis forstrækket benet, så jeg sendte den indendørs i inderrummet. Da jeg kom hjem, fandt jeg den igen i volieren. Den havde besvær med at flyve rigtigt, men den var ret aktiv, så jeg tog den ind og satte den i et af mine små kasseburer med vand og foder på bunden.

    Det er nu et par dage siden, og den er hver dag blevet bedre til at sidde, flyve og lande på pindene. Så jeg håber den ender med at kunne klare sig. Hvis andre fugle kan klare sig med kun ét ben, så kan denne vel også klare sig med et dårligt/stift ben.

    Den var muligvis i gang med at bygge rede, da den sad fast, men der var stadig kun meget lidt trevler placeret der, så det er ret usikkert.

  5. Hej Esben ect andre,

    Hvor mange insekter og andet foder giver I jeres kardinaler hver dag ?? sådan ca.

    Jeg synes det er lidt svært, for de propper sig jo til randen med det de kan li’

  6. Hej!
    Mine kardinaler har adgang til tovo, rød claus og king rødt æggefoder hele tiden. Desuden har de adgang til en kanarieblanding, men den tager de ikke noget af pt.
    Af levende foder, så får de blot en lille håndfuld melorm dagligt, så længe der ikke er udsigt til yngleaktivitet. Hvis de ynglede, så ville de få alt det levende, som de vil have, når der er unger, og der ud over melorm, som før nævnt.

Skriv et svar