Omei’erne ruger

Omei pragttimalie - hun tv og han th

De nye par jeg fik for en måned siden begyndte for 14 dage siden at bygge i en perfekt opsat åben kurverede i en thuja, men de havde ikke travlt. Der blev jævnligt bygget til i reden, men det var først i dag, at jeg så hannen ligge i reden og ruge. Den sidste uges tid har jeg øget mængden af levende foder for at prøve at sætte dem i gang, men det kan lige så godt have været det fantastiske vejr.

Det nye par er helt på toppen begge to og meget fortrolige. Jeg kan lokke dem ret tæt til mig, med lidt melorm på jorden, hvilket ikke var muligt med mit gamle par.

Tidligere fløj de ind i indervolieren, når jeg førte kontrol, men efter at de er gået i gang med reden, så bliver de ude. Derfor har jeg indstillet min nysgerrighed lidt. Hvor længe det holder ved jeg ikke, men de får ro nu. Så håber jeg bare, at de laver et ordentligt kuld og ikke blot et eller to æg. ee

12 tanker om “Omei’erne ruger”

 1. Aaaaarrrrggghhhhhh!!!!!!
  Jeg tilslutter mig Esben´s syn på nattefrost andet sted på bloggen.
  Kombinationen af regn og nattefrost i tirsdags slog også min ellers næsten fuldfjerede Omei unge ihjel. Den var en til to dage fra at gå på pind, og derfor så stor at den ikke blev varmet af forældrene.
  Sådan noget pis, men de bygger da heldigvis allerede igen.

 2. Nu ruger de vist først…
  Jeg var lidt hurtig på aftrækkeren med ovenstående indlæg – det var blot hannen der lå på en tom rede. Hvilket han har gjort et par gange siden.
  Men i går ændrede de opførsel, ganske som de rødkindede plejer, skræpper op når man kommer og hannen er begyndt at synge flittigt. Så jeg er ret sikker denne gang, men jeg tør ikke forsøge med redekontrol. Jeg vil ikke risikere noget denne gang, når de nu endelig er startet.
  Så det er bare om at tælle dage og bestille foder… for jeg har vist haft min portion uheld i denne sæson!

 3. Jeg tror, at der er unger…
  Som tidligere nævnt, så tør jeg ikke forstyrre mine omeier denne gang, så jeg er ikke helt sikker. De er stadig på reden, og de er ret opfarende og støjende – gode tegn på unger. De tager okay med foder, men stadig ikke nok til at jeg kan være helt sikker.

  Første gang de fik en frisk dronetavle, så ryddede de helt, men så begyndte jeg at give dem frosne pinkies, og så er det som om, de ikke gider arbejdet med at pille dem ud af tavlerne mere. De tager kun dem som er frit tilgængelige. Så jeg må hjælpe dem lidt, for de skal ikke kun tage pinkies. De optøede bliver hurtigt sorte, så jeg vil helst fodre med de friske, når det er muligt.

 4. Der var kun æg…
  Søndag den 5. juni kunne jeg se æg da hannen forlod reden, da reden var ved at vælte ud til siden. Jeg valgte at gennemlyse æggene, der desværre alle var blanke. Utroligt, for de var ikke forhastede omkring redebygningen og æglægningen, så de burde have haft godt tid til at få ordnet den sjove del. Det positive var dog det flotte store kuld på hele 4 æg. Det har jeg ikke oplevet hos pragttimalierne, siden jeg flyttede til Ebeltoft.

  Efter en uges fravær kunne jeg nu se at den gamle rede var blevet plyndret for lidt redemateriale, til at bygge en rede kun 10 cm fra den gamle. Så det er fribygning, men den ser solid ud. Så hvis de nu bare får lagt nogle æg i stedet for at bygge videre i ugevis, så var der nyt håb.

 5. De ruger igen – tror faktisk at de allerede var i gang i går. Så er problemet bare at de klækker præcis, når jeg er taget 5 dage til Samsø. Det må jeg se at finde en løsning til… Alternativt så må fodermesteren bare fodre efter at der er unger.

 6. Da jeg kom hjem 1. juli fra en lille mini ferie, så havde jeg et par meget aggressive og larmende pragttimalier. Enhver der selv har disse fugle ved, at det er meget godt tegn.
  Jeg ventede en dag eller to mere før jeg lavede en lille kontrol. Ganske rigtigt, farmand lå på reden og der var små fine unger i reden…

  De er nu siden kommet halvvejs. Jeg har dog ikke set til dem siden, men det er meget tydeligt med de gamle, hvis der sker noget uforudset. I den tid har de konsumeret store mængder dronelarver. De er blevet serveret friske direkte i tavlerne. De har cirka spist en halv tavle om dagen. Desuden har de haft adgang til frosne pinkies indenfor, hvis de løb tør. Dronerne er blevet serveret udenfor, da jeg opdagede, at de så spiste langt mere af dem. Det er som om de slet ikke kommer ind, hvis der er foder udenfor.

  Men nu er jeg løbet tør for friske droner og min leverandør har lidt bøvl med bierne, så jeg må tage af de frosne fra nu af, indtil der igen kommer friske forsyninger. Der er unger i to andre volierer også lige nu, så der går lidt til.

  Så kryds, hvad krydses kan!

 7. Friske unger på pind

  I dag skræmte jeg to fine unger op, da jeg meget forsigtigt listede ned gennem volieren. De fløj vildt omkring og havde ikke meget styring, men der var kræfter nok og god vitalitet. Klart en han-unge i hvert fald. Foderet har på det sidste bestået mest af frosne pinkies, men på det sidste er jeg begyndt supplere med melorm. Jeg finder om muligt pupper eller hvide, men nu giver jeg også almindelige. De får stadig fangsten fra insektfangeren og dagligt tilskud af optøede droner, men det er ikke så store mængder.

  Godt at bygerne på 30mm er overstået og at det kun er småregn i de næste dage. Det skal de nok klare.

  Endelig lidt at smile over…

 8. Hey, total fedt at høre.
  Mine roder stadig rundt med redemateriale, men det bliver intet til, så det er nok slut for i år.. trist..

  /Dennis

 9. Lille, men glædelig overraskelse..

  Da jeg var inde for at se til unger og skyde lidt billeder, så var der godt nok hele 3 unger, som fløj rundt. Ikke det værste der kunne ske. Jeg må generelt erklære mig ganske tilfreds med mine Omei’er i år. Det kan man vist ikke beklage sig over. De rødkindede er blevet flyttet og de er også gået i fæld, så der sker ikke noget i år hos dem desværre.

  De har fået en omgang droner igen efter at de er kommet på pind, da jeg lige fik en portion mere. Sikkert den sidste, da nektartrækket er ved at være overstået og dronedrabet er forestående. De får også stadig insektfangsten til morgenmad. 5 min i fryseren og så er der serveret. Jeg vil helst ikke fryse dem helt, men blot få dem til at gå i “koma”, så de stadig er friske, når fuglene tager dem.

Skriv et svar