Diademyuhina’erne ruger

Diademyuhina - nyudfløjet unge

Så er diademerne også kommet i gang. De var lidt sløve i opstarten, men da de endelig begyndte på redebygningen var de meget effektive og hunnen lagde sig allerede i går til at ruge. Det kunne mine pragttimalier godt lære lidt af…

Diademerne har valgt en stor lukket kurverede denne gang, så det burde være ganske sikkert. Der er også opsat ekstra regnbeskyttelse over reden, så uheld pga af vand burde være udelukket.

Hvad angår foder, så vil jeg denne gang prøve uden microorm. I stedet vil de få levende maddiker som backup, dertil frosne maddiker og voksmøl, samt hvad jeg kan samle af hvide melorm. Den opskrift virkede ihvertfald fint sidste år.

Esben

22 tanker om “Diademyuhina’erne ruger”

 1. Update
  Der kom desværre ikke unger denne gang. Det gik også ret hurtigt med at få bygget den rede og lagt æg, så jeg satser på, at de får det sjove gjort ordentligt denne gang!

  Der var vist hele 4 æg, som jo dog alle var ubefrugtede.

  Jeg så dog begge fugle med redemateriale i næbbet i dag. Så bliver det bare spændende om de vælger et nyt sted eller fortsætter med kurvereden.

 2. Jeg har idag, lørdag, fået unger på pind fra mit ene par diademyuhina, der er 2 unger. jeg kan se at forældrene kikker efter nyt sted til en rede.
  peter

 3. Her går det så som så. Det første kuld Diademerne havde var blanke, men de var ret hurtige til at bygge en ny rede, og nu ligger de igen på 3 æg. Håber fandme der er noget i dem denne gang, tåler snart ikke flere skuffelser…!

  /Dennis

 4. Andet forsøg

  Så prøver de igen. Det lader til at de er begyndt at ruge igen mit par diademer, så med lidt ekstra redebygning i den lukkede kurverede, så er der vel håb om at de har hygget sig lidt undervejs…
  Gider ikke flere blanke æg!

 5. Rettelse
  Det blev desværre ikke til så meget. I går observerede jeg parret siddende roligt i volieren og da jeg så det samme lidt senere, kunne jeg regne ud at noget var galt. I reden lå der et ødelagt og et helt æg. Jeg tror at det ødelagte æg stammer fra første forsøg, som de selv smed af reden. Da jeg kontrollerede, lå der nemlig et æg tilbage, men jeg var i tvivl om, hvorvidt der var tale om et nyt æg eller et gammelt, og jeg troede, at de selv kunne rydde ordentligt op.
  Nu må vi se hvornår de prøver igen. Nu er reden i hvert fald tømt helt.

 6. Tredje forsøg
  Kontrol i går afslørede minimum 3 æg og rugningen lader til at være påbegyndt. Så der krydses fingre for at de ikke er blanke.

 7. jeg fik en unge på pind, den er stor nu. forældrene ruger igen, De bruget samme rede igen.
  Mit andet par, har unger nu, der bliver fodret flitigt. Så alt i alt går det vel godt.
  pl

 8. mit unge par fik unger på pind onsdag, jeg har ikke hvormange, men de lå på 4 æg.
  det gl. paret er begyndt at fodre, så der er også gang i noget. Jeg vil i den kommende uge fange deres første unge fra.

 9. Det fortsætter bare med at være noget lo*t. Det andet kuld diademerne havde blev heller ikke til noget. Der var 3 æg, og kun et var befrugtet, så det er ikke strålende, hvad være er at ikke engang det ene æg blev til noget. Hunnen rugede i 17 dage, og så smadrede jeg æggene, det ene indeholdt noget brunt ildelugtende væske og de andre var helt blanke…
  Nu håber jeg de lige tager sig en lille pause, og så ellers får gjort det ordentligt, så det kan blive til bare et enkelt kuld i år.

 10. Mit ene par af diademtimale ( det gamle )er begyndt at bygge igen, så jeg var henne ved deres rede, hvor jeg i weekenden så at de fodret, men reden var tom. Hvad der er sket ved jeg ikke. Men det er da altid noget, at de bygger igen.
  pel

 11. Ikke ubefrugtet
  Men døde fostre i alle 3 æg… Jeg havde godt bemærket, at de slet ikke havde bygget en ordentlig rede. Kurvereden var kun foret med lidt kokostrevler rundt langs kanten, men bunden var helt ren kurverede, så nu har jeg sat et indlæg til en kanarierede i kurvereden. Så er der isoleret mod bunden i det mindste.

 12. Nyt forsøg i ny rede
  Så ruger diademerne igen – på 3 æg. Denne gang har de bygget en rede 50 cm over jorden i en lille thuja. Reden ser fin ud, men desværre så er den bygget i den åbne del af volieren, så jeg overvejer lidt om jeg skal forsøge med lidt improviseret overdækning.

 13. nu køre det bare, ja det er farligt at skrive dette, det ved jeg godt, men af og til kan det værere svært at få hændere ned. Jeg har idag lige fået unger på pind ved det unge par, og de bygger igen. Sidste kuld var på 2 stk, ikke det store men lidt er også ok her. Mit gl.par fodre så der er også unger. Og der sidder allerede unger der er taget fra fra begge par.
  og vejret lader til at holde.
  jeg håber det går lige så godt ved jer alle, så bliver der nogle nye par til efteråret.

 14. Esbelme skriver, at hans bygger 50 cm over jorden, det gør mine også. også under åben himel. men jeg ser heller ikke dette for et problem, for så længe der ruges eller ungerne er på reden er det ingen problem, regner det passer forældrene dem, problemet kommer først når de hopper af, de første dage skal det helst ikke regne for jeg har ikke tag over.

  redens højde anser jeg ikke for noget problem, der er jo ikke noget der kan komme til dem. i den vilde natur er 50 cm lig døden for de fleste. der er både kat – ræv og meget andet, men det har jeg da heldigvis ikke, men marsvin, og de gør ikke noget.

 15. Så er der unger!
  Jeg havde ikke helt holdt øje med datoerne, så jeg vidste ikke helt hvornår de ville klække, men jeg var lidt mistænksom, og da de begge var af reden, så skyndte jeg mig ind til en kontrol fra nabovolieren. Der var 2 unger og et æg. Heldigvis havde det været en god varm nat, så insektfangerens fangst var endnu ikke spist af sangtimalierne, som jo ellers var de eneste med nyere unger, så diademerne fik lidt friskt foder at starte opmadningen med.
  Jeg håber, du har ret, Pel, med hensyn til redens placering. Der er udsigt til store mængder regn i næste uge…

 16. jeg har fredag fået et godt kik på ungerne, det ene par, der er ca 3 dage ude af reden flyver fint ( så godt det kan gøres uden hale ) er livlig og er med i hele buret. Antal unger ? ( jeg har kun set en ad gangen, men det er et stort beplantet bur).
  de gl. par fik unger på pind mens jeg sad der inde og drak kaffe, hvormange ved jeg ikke, men jeg så en lille unge. Forældrene flytter den ( dem ) med det samme over i den del af buret der er helt begroet, så der er også håb der. Men det regn som de lover søndag, ja —

 17. har set det ene pars unge idag, så den er også kommet gennem regnen. jeg håber på det andet pars unge. Men begge par bygger igen.

 18. har i dag set unger ved begge par, så de har også overlevet. begge forældre par bygger. det ene par på en ny rede, det andet laver en hurtig rep.

 19. Succes og fiasko
  Det gik fint med ungerne, som gik af reden den 21. juli – måske en dag eller to for tidligt. Jeg var ikke selv hjemme, men en ekstra passer kom forbi og kontrollerede og ved den forstyrrelse fløj de af. I hvert fald to unger.
  Men da jeg kom hjem var der ingen unger tilbage… En lå død ved vandskålen, men den anden fandt jeg aldrig. Min primære fuglepasser havde desværre vist sig at være meget distræt og ude af stand til at modtage en simpel instruktion og følge den. Han havde ikke gjort noget af det, som han skulle, men en masse andet, så der kan kun opfordres til at man får pålidelige fuglefolk til at stå for pasningen i ferietider.

 20. Ja det er ikke nemt, når man ikke selv er der til at fodre.
  jeg har idag kikket på mine par, det ser ud til at begge par har små unger i reden.
  jeg skal fange de unger fra som flyver rundt inden for de næste 7 dage, så de ikke forstyre.

 21. Hej Peter

  Tak for sidst, det var hyggeligt at besøge dig 🙂

  Jeg kom jo godt hjem med Diademerne, som jeg er meget glad for, – det er skønne fugle.

  Vedr. snakken om opdræt, så er der i min fællesvoliere, – kommet lidt unger til i denne korte men varme sommer:

  2 Grå Ædelsanger
  1 Sangtimalie
  6 Skægmejser og et nyt kuld på vej
  1 Rødh. papegøjeamadine

  Desværre har mine madagaskarvævere været meget forstyrrende, så de bliver afhændet, – skønt det er smukke fugle, sætter jeg mere pris på en voliere med harmoni mellem beboerne 😉

  Håber du får glæde af Kardinalerne.

  M.v.h.

  John

 22. har lige taget 4 rådne æg fra det ene par, årsagen kat på taget en nat, nu er der el-hegn.
  par nr. 2 satte unger på pind mandag.

Skriv et svar